USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинські продавці дитячих іграшок замовчували інформацію про товар

17 Серпня 2013 18:01
«На Волині, в одного із господарюючого суб'єкта селище Ратне, споживачам не надавалась необхідна доступна, достовірна та своєчасна інформації на етикетках дитячих іграшок», - повідомили в Інспекції з питань захисту прав споживачів, інформує Під прицілом.
Під час перевірка продукції, виявили, що у доступній наочній формі не було інформації про місцезнаходження підприємства-виробника дитячої іграшки, дату випуску, найменування нормативних документів, вимогам яких повинна відповідати продукція. Адже це позбавляє споживача свідомого і компетентного вибору товару.
У повідомленні йдеться, що цінники на окремі товари оформлені з порушенням інструкції про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та ресторанного господарства.
Приписом, який є невід'ємною частиною до акта перевірки, господарюючого суб'єкта зобов'язали усунути зазначені недоліки. Припис Інспекції виконаний.
За виявлені порушення, відповідно до частини 1 статті 155 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», винну особу притягнули до адміністративної відповідальності. До господарюючого суб'єкта, згідно частини 7 статті 23 Закону України «Про захист прав споживачів», застосували адміністративно-господарську санкцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus