USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волинські шахти можуть стати львівськими

27 Травня 2008 10:40
Як повідомляє 27 травня репортер «Волинських новин», депутати обласної ради за ініціативи заступника Нововолинського міського голови Юрія Єлева подали звернення до Верховної Ради та Кабміну з проханням зберегти «Волиньвугілля» як структурний підрозділ міністерства. Результати розгляду цього питання урядом оприлюднив під час брифінгу заступник голови облради Борис Загрева.
У підпорядкуванні «Волиньвугілля» зараз перебуває чотири вугільних підприємства. Окрім того, зводиться єдина в Україні шахта-новобудова  №10 «Нововолинська». Але, за словами Бориса Загреви, така ситуація не зовсім задовільняє Кабінет Міністрів і у нього свої плани щодо волинських шахт: «Сьогодні знов є чергова спроба Міністерства вивести ці підприємства під юридичні особи та підпорядкувати їх, відповідно, «Львіввугіллю».
За словами заступника голови облради, це вже третя спроба центрального органу влади – Мінопаливенерго – ліквідувати «Волиньвугілля». Тобто  в подальшому усунути структурний підрозділ, через який можна говорити про перспективи розвитку цієї галузі. Волинські депутати  занепокоєні тим, що, як результат, вугільна галузь регіону буде занедбана та, з часом, ліквідована.
Також проблему становить відсутність на Волині збагачувальної вугільної фабрики, через яку обласні підприємства втрачають великі гроші. Адже вони мусять користуватися послугами аналогічного підприємства на Львівщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus