USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гройсман пообіцяв нарешті відправити Насалика на волинські шахти

22 Грудня 2017 14:40
Народний депутат Ігор Гузь вимагає повноцінного фінансування добудови шахти №10 «Нововолинська», а також вчасного надходження коштів на зарплати гірникам «Бужанської» і шахти №1.

Щоб реально вирішити проблеми галузі на Волині, профільний міністр Ігор Насалик повинен приїхати у Нововолинськ та вивчити ситуацію на місці, - переконаний депутат. Про це йшлося у його зверненні до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана під час «години запитань до уряду» 22 грудня, інформує прес-служба нардепа.

«Володимир Борисович, я перед прийняттям бюджету вам ставив запитання, що будемо робити із волинськими шахтарями? Ви мені дали незрозумілу відповідь, що будемо «розбиратися» у 2018 році. Я говорив, що ваш міністр Насалик (Ігор Насалик – міністр енергетики та вугільної промисловості України, - ред) ні разу не приїхав на Волинь. Нічого не робиться зі сторони уряду: ні фінансування 10-ої шахти, ні стратегічний розвиток, нічого!» - пояснив депутат.

«Я знаю, коли ви почнете крутитися. Ви почнете крутитися, коли волинські шахтарі підуть мирним походом на Київ. Це вже готується! Щоб цього не було, я вимагаю терміново відправити Насалика на Волинь розбиратися із ситуацією!» - наголосив Гузь.

Натомість Володимир Гройсман пообіцяв, що відправить Ігоря Насалика на чолі делегації фахівців на Волинь, а також нагадав про 1,3 мільярда гривень, які передбачені на добудову та модернізацію українських шахт. Частину цих коштів, мовляв, можуть виділити і для вугільної галузі на Волині. При цьому Гройсман визнав, що шахту №10 потрібно добудувати, адже вона може забезпечувати ефективний видобуток вугілля. Йдеться загалом про 500-600 мільйонів гривень.

Нагадаємо, поки у бюджеті на 2018 рік на забезпечення шахти №10 «Нововолинська» передбачили лише 10 мільйонів гривень.

Відео виступу нардепа у Верховній Раді:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus