USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинській владі замало податків

18 Липня 2010 10:59
Заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк вважає, що контролюючі органи області недостатньо працюють із заготівельниками лісових ягід і грибів, хоч у 2010 році зібрали втричі більше, ніж у минулому році.

Про це йшлося під час профільної наради, повідомив 18 липня ВІП .

Перший заступник голови Державної податкової адміністрації у Волинській області Мирослава Конечна повідомила, що до місцевих бюджетів надійшло понад 2,3 мільйона гривень податків і зборів, пов'язаних із заготівлею лісових ягід і грибів. Це утричі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Але Віталій Карпюк вважає, що цього мало. Він переконаний, що податківці повинні виїжджати на волинські митниці, щоб слідкувати, чи з експортованої продукції сплачені необхідні податки і збори. Це - податок на прибуток або на промисел і збір за спеціальне використання лісових ресурсів. На думку Віталія Карпюка, раніше «податкова у цей час спала».
Окрім того, заступник поставив вимогу, щоб обласна санепідемстанція перед тим як брати на санітарний контроль зібрану у лісах продукцію, що йде на експорт, перевіряла, чи сплачені на цю продукцію податки.
На думку Карпюка, у сплаті податків і зборів з лісових ягід і грибів мають бути зацікавлені лісівники. Для цього їм варто передбачити з обласного бюджету додаткові кошти.
Як виявилося, окремі сільські голови з поліських районів не знають, скільки коштів з одного кілограма ягід чи грибів повинні сплачувати заготівельники у бюджет. Віталій Карпюк вважає - це свідчить про незадовільну роз'яснювальну роботу, яка мала проводитися фінансистами і податківцями. «В районах мертва сплячка», - зазначив посадовець.
Мирослава Конечна зазначила, що оподаткування заготівельників, які експортують гриби і ягоди, ускладнюється тим, що продукцію з Волині вивозять через митниці на території інших областей, бо там не вимагають екологічної декларації.
Є проблеми і зі сплатою податків із заморожених грибів та ягід минулорічного сезону, які активно експортували у січні-березні 2010-го. Існують труднощі і з перевіркою експортерів, які стверджують, що заготовляли ягоди і гриби в інших областях, зокрема Рівненській та Чернігівській, - нарікає Конечна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 18 Липня 2010 12:10
Нехай би самодур Клімчук полазив своєю жирним задом по лісі та назбирав одне відро...відчув би ,який це халявний хліб...
Йован Показати IP 18 Липня 2010 17:26
Не там хлопці гроші збираєте
знаючий Показати IP 18 Липня 2010 23:20
Башкаленка перевірте на доходи, нариклад, які він задекларував у 2009 році, Колісника та ще з сотня таких "бідняків" на Волині знайдеться і не будете селян гвалтувати за літру ягід...щоб бюджет поповнити...сором...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus