USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чиновників Волині зобов’яжуть здійснювати держзакупівлі через «ProZorro»

6 Червня 2016 11:23
Усі державні закупівлі з 1 серпня повинні здійснюватися через систему «ProZorro». Наразі на Волині у системі зареєструвалися лише 40 суб’єктів.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 6 червня.

Як повідомив голова ОДА Володимир Гунчик, під час засідання Кабміну йшлося про впровадження системи «ProZorro». Так, Кабінет міністрів рекомендує усім структурам державної влади, держслужбовцям ОДА та РДА та органів місцевого самоврядування завершити впровадження закону «Про державні закупівлі» та запустити з 1 серпня систему «ProZorro» по всіх державних закупівлях. Йдеться про персональну відповідальність керівників державних органів та місцевих адміністрацій.

Своєю чергою, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов зазначив, що голів РДА та керівників структурних підрозділів ОДА зобов’язали взяти під особистий контроль впровадження електронних закупівель товарів та послуг через систему «ProZorro». З 1 серпня усі закупівлі планують здійснювати через цю систему. Якщо витрачання державних коштів здійснюватиметься неефективно, це буде жорстко каратися аж до звільнення керівника. Посадовець зауважив, що, зі слів прем’єр-міністра, Волинь відстає у впровадженні електронних закупівель – лише 40 суб’єктів в області наразі зареєстровано в системі «ProZorro». Від часу впровадження системи в Україні вдалося зекономити 4,5 мільярда гривень бюджетних коштів в державних закупівлях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus