USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинських підприємців перевіряють на наявність терміналу

20 Вересня 2013 13:18
Немаєш розрахункового терміналу - плати штраф. Податківці не на жарт взялись за господарюючі об’єкти, які за товар, або інші послуги не розраховують людей банківськими картками.
Масові, та не зовсім очікувані для бізнесменів перевірки контролери мотивують законом. Щоправда, взялись податківці за відпрацювання лише з цього року, попри те, що закон на який вони посилаються, прийняли багато років тому. Про це повідомляє ТРК «Аверс».

В обласному управлінні міндоходів розповіли, що пунк 19-ий статті 14-ої закону про спеціальні платіжні засоби та переказ коштів в Україні, який зобов’язує суб’єкти господарювання розраховувати людей платіжними картками, прийняли та затвердили ще у 2004-му році.

Начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій управління податкового та митного аудиту ГУ Міндоходів в області Роман Галазюк розповів: «В нашій області відповідно до цих вимог електронні платіжні термінали повинні бути встановленні в усіх господарських одиницях площею більше 20-ти квадратних метрів, які використовують касові апарати і в містах з чисельністю населеення більше 25-ти тисяч чоловік. Тим же ж самим законом про електронні платіжні засоби та переказ коштів в Україні передбачено, що контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог, щодо встановлення платіжних терміналів здійснюють органи міністерства доходів України».

Розрахункові термінали, в незалежності від площі повинні бути встановленні і на всіх без винятку АЗС області. Щоправда, залишається загадкою, чому над виконанням закону прийнятим понад десять років тому, ніхто з контролюючих органів не взявся працювати раніше, а заворушились податківці лише зараз?

«Норма щодо штрафних санкцій введена доволі недавно, в кінці минулого року це були внесені зміни до статті 163-ої. Згідно неї, у разі ненадання можливості здійснення розрахунків електронними платіжними засобами передбачено штраф від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів громадян, тобто, від 1700 до 3400 гривень», - сказав Галазюк.

З цього і виходить, що допоки не внесли штрафних санкцій контролюючим органам до цього діла не було, а коли запахло грошима, вони жваво взялися до роботи. Нині податківці в обласному центрі до адмінвідповідальності притягнули вже 15 підприємців. Окрім того, контролери ще й застерігають, якщо після першої перевірки господарник не дослухається та не встановить обов’язковий термінал - з кишені прийдеться викласти кругленьку суму.

Роман Галазюк з цього приводу зазначив: «У разі встановлення повторно такого порушення передбачена відповідальність у розмірі від 8,5 до 17-ти тисяч гривень. За населені пункти з меншою чисельністюмова, зараз не йдеться, це вже за власним бажанням кожен суб’єкт господарювання для покращення ведення свого бізнесу може це зробити».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Микола Показати IP 20 Вересня 2013 13:26
соромно працювати на бандитiв в наш час у податкових та iнших.. будуть згадувати як полiцаїв через декiлька рокiв. влада змiниться, а iнспектору з людьми жити
ася Показати IP 20 Вересня 2013 14:09
Нехай повії беруть розрахунок через термінали ,а то вже сутенери всю готівку забирають.МИ ЗА ЛЕГАЛЬНУ ,ПРОЗОРУ РОБОТУ.
Водовоз Показати IP 20 Вересня 2013 18:21
Легальная работа в супермаркете наш край на ул Видродження Там колбасу и рыбу продают только за нал терминал им зачем Если можна левак провести и все довольны

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus