USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинський бізнес вивів в офшори 63 мільйони гривень

14 Жовтня 2013 11:56
Як свідчить митна аналітика, за дев’ять місяців 2013 року з використанням офшорів 14 представників бізнес-спільноти Волині експортували продукцію і 4 здійснювали імпортні операції.

Обсяги експорту з Волині із залученням офшорів -18,9 мільйона гривень, операції імпорту за цей час сягнули 44,7 мільйона гривень. Серед експортних позицій найчастіше трапляються лісоматеріали, а найбільш активно волинські фірми імпортують автівки та кузови.

Перелік офшорних зон, із якими активно співпрацювали волинські підприємства та підприємці, традиційний, - зазначають фахівці ГУ Міндоходів у Волинській області. Зокрема, бізнесмени Волині мають ділові стосунки з фірмами Белізу, Сейшельсьских, Британських Віргінських та Маршаллових островів.

Така співпраця не суперечить чинному законодавству, якщо не ставить за мету здійснити господарські операції задля ухилення від сплати податків. Підстав звинувачувати волинські фірми саме у такій співпраці згідно з операціями, які здійсненні цього року, на разі, фахівці Міндоходів не мають.

«Якщо взяти до уваги той факт, що закон про трансфертне ціноутворення пройшов тривалий та конструктивний процес обговорення із представниками громадськості та бізнесу, то його застосування не повинно викликати жодних застережень у керівників фірм та підприємців, які працюють прозоро і легально», – підкреслила заступник начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Інна Степанюк.

У Головному управлінні Міндоходів Волині запевняють, що під час перевірок місцевих підприємств на предмет законності їх операцій із офшорами не користуватимуться суто фіскальним трактуванням закону, оскільки фінансові санкції у цій ситуації- не самоціль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
уважний Показати IP 14 Жовтня 2013 15:45
а та Інна Степанюк якусь посаду має? Чи це загальновідома особа, яка не потребує представлення? Новини пишете як байки дідуся Панаса

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus