USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський посадовець завдав збитків державі на 498 тисяч

16 Лютого 2011 17:59
Колишній директор Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів «Енергія-1» Леонід М., зловживаючи службовим становищем, вчинив службове підроблення.
Такий вердикт винесла прокуратура Волинської області після закінчення перевірки з приводу законності використання службовими особами Центру соціально-трудової реабілітації інвалідів «Енергія-1» коштів державного бюджету, повідомили у прес-службі прокуратури.
«Безповоротна фінансова допомога в розмірі 660 тисяч гривень була виділена Центру у 2007 році обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів для придбання нового автокрана, - розповів прокурор області Андрій Гіль. - Але колишній керівник цієї організації вчинив по-своєму, витративши чималу суму бюджетних коштів далеко не за цільовим призначенням».
За словами Гіля, посадовець вніс завідомо неправдиві відомості до договору купівлі-продажу з підприємством «Пік» та відповідного платіжного доручення, за яким Центр соціально-трудової реабілітації інвалідів «Енергія-1» оплачував купівлю автокрана КрАЗ 250-КС в сумі 595 тисяч гривень.
Насправді, каже прокурор, для «Енергії» будо придбано автомобіль-фургон КамАЗ та зовсім іншу кранову установку, які у 2008 році переобладнано на автокран.
«Ця техніка на користь Центру не працювала жодного дня, бо, за висновком державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр», після переобладнання не є придатною для експлуатації, - пояснює Андрій Гіль. - Чиновник, очевидно, маючи свій корисливий інтерес, купив за чималі бюджетні гроші, а це – 498,4 тисячі гривень, нікому не потрібний металобрухт».
Прокурор каже, що інтересам держави завдано тяжких збитків, які більш, як у 250 разів перевищують неоподаткований мінімум доходів громадян.
Як розповів прокурор відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави Ігор Радзивилюк, кримінальну справу стосовно колишнього посадовця порушено за фактом зловживання службовим становищем та вчинення службового підроблення за ознаками злочинів, які передбачені ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України.
Досудове слідство здійснює прокуратура міста Луцька.
Ще одну кримінальну справу за фактом службової недбалості порушено відносно службових осіб Волинського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів в області, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.
Адже ці посадовці, вже пізніше, перевіряючи бухгалтерську документацію Центру, зокрема, накладні та платіжні доручення, не встановили сам факт нецільового використання колишнім директором цієї організації перерахованих бюджетних коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 16 Лютого 2011 18:46
цю фірму лобіював Байцим...який надав пільгове оподаткування фірмі Енергія...
&& Показати IP 16 Лютого 2011 19:29
А де ви раніше були? Що перевіряли у 2007 році? Що відразу нічого не виявили? Чому ви все знаходите після того,як приходять інші директора? Той Фонд напевно сам підказав, щоб так зробили, оскільки не можуть дати цільові кошти на придбання необхідного. А що так не буває ??????Як ви думаєте, читачі?
лучанка Показати IP 17 Лютого 2011 03:58
Правильно, Фонд підказав як зробити - півмільйона "відмили" і поділили між керівником Фонду, Леонідом М., податківцями , можливо й Байцимом Романюк так його в команду хотів, мабудь перевірений спец по відмиванню бюджетних коштів). Якби Леонід М. не зробив "відкати нужным людям", то Фонд йому ніяких коштів не дав би. Про це всі знають. Правда, всі руки відмили,а Льня буде тягнути строк.
Загадка Показати IP 17 Лютого 2011 10:19
А вгадайте, хто є власником фірми ПІК і де працює його (власника) дружина?
Світлана Показати IP 17 Лютого 2011 17:29
Здаюсь, власника не відгадаю. Кажіть:хто? Дуже цікаво.
Прокурор до Світлана Показати IP 17 Лютого 2011 23:18
Є підказка - шукайте в департаменті економіки Луцької міської ради ;-)
Суддя Показати IP 18 Лютого 2011 15:32
Пошукали, але не знайшли! Коліться, або напишіть прізвище, а то усі вихідні будемо усі тут мучитись!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus