USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Волиняни звертаються до міліціонерів, як до юристів

2 Серпня 2011 17:35
Впродовж останніх двох років на Волині почастішали злочини кредитно-фінансового характеру, а також збільшилась кількість звернень громадян, котрі просять у міліції юридичних консультацій.

Про це в ході прес-конференції у понеділок, 1 серпня, повідомив виконувач обов’язків начальника управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області Юрій Смольянінов.

Правоохоронець розповів, що останнім часом до міліції звертається все більше людей, котрі стали жертвами шахраїв. Зокрема, скаржаться на «фірми, які надають так звані кредити».

«Звертаються до підприємств за отриманням кредиту, підписують договори. Вони різні, але суть їх одна. Останньою строчкою цього договору є фраза, що, підписуючи цей договір, я знаходжуся в тверезому стані, не хворію на психічні захворювання, повністю розумію зміст. А чотири сторінки дрібним текстом, і п’ять, і шість, і вісім буває, ніхто, відповідно, не читає», – говорить він.

«Як результат – людина втрачає кошти, які передбачені цим договором. Від 100 до 300-400 гривень, можливо, і більше, залежно від суми, яку вона хоче отримати», – продовжує правоохоронець.

«А суть договору не в кредитуванні полягає, а в реєстрації учасника для придбання в групах. Таке придбання в групах в Україні не заборонене, хоча частина європейських країна заборонила цю процедуру», – додав він.

І хоча таких фірм, за даними міліції, на Волині не зареєстровано, проте люди дізнаються про них із газетних оголошень. В області щороку офіційно реєструється близько півтора десятка людей, котрих обібрали такі «кредитори».

«Ми можемо допомогти лише роз’ясненнями. Але за роз’ясненнями люди приходять вже тоді, коли втратили свої гроші», – зазначив Смольянінов.

«Я розумію, що 200-300-400 гривень на сьогоднішній день не така велика сума, але туди попадають і студенти, і пенсіонери, для яких ця сума суттєва», – сказав він.

Крім того, Смольянінов розповів, що останнім часом суттєво збільшилась кількість звернень громадян.

«За півроку на розгляді в управлінні 98 звернень, з яких 22 надійшло повторно, зараз 2 депутатських звернення перебуває на розгляді», – зауважив він.

Переважно звертаються з тих питань, відповіді на які варто шукати у юристів.

«В більшості випадків – це цивільно-правові стосунки. Громадяни просять міліцію роз’яснити, як їм діяти, правомірні чи неправомірні дії тієї чи іншої посадової особи. Переважно скаржаться на посадовців органів місцевого самоврядування», – констатував правоохоронець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2011 20:32
Добре, міліція в нас роз'яснює. А хто з цим боротися має? Ще забули про Приватбанк, який впихає кредитку, при цьому взагалі не надаючи жодного договору!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus