USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Вимагайте компенсацію за затримку заробітної плати

20 Липня 2013 17:14
Закон каже: підприємства, установи, організації, які не виплачують вчасно працівникам заробітної плати, зобов’язані відшкодувати їм втрату частини доходу. Чи знають волиняни про свої права? Чи вимагають компенсації? Чи навіть не беруться, усвідомлюючи, що мова йде про офіційну заробітню плату? - йдеться на Волині-новій.

Така компенсація, стверджують, проводиться з урахуванням індексу зростання цін на споживчі товари і тарифи на послуги у порядку, встановленому чинним законодавством.

Сума відшкодування є додатковою виплатою заробітної плати, тому належить до складу загального місячного оподаткованого доходу працівника. Вона оподатковується за ставкою 15 або 17 відсотків (виплату компенсації працівника за втрату частини заробітної плати у зв’язку із порушенням строків її виплати передбачено Законом України «Про оплату праці»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
чесне слово Показати IP 20 Липня 2013 17:42
якщо пыдприємство не виплачує з/п, де воно візме гроші, щоб ще оплатити компенсацію. Нє, ну чесне слово!
Инженер Показати IP 21 Липня 2013 14:52
Нужно просто усилить контроль за соблюдением норм трудового законодательства, касающихся прав наемных работников. Повысить ответственность работодателей за его нарушение, включая такие санкции, как национализация предприятия и привлечение работодателей к уголовной ответственности,как советуют красные,тогда,я уверен,задолженности никакой не будет.
анатолій Показати IP 21 Липня 2013 15:17
так, комуністи ж добились того, щоб роботодавець виплачував пеню за затримку!! коен прострочений день - певний процент! то нехай виконують такі вимоги!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus