USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Виробник ножів для гільйотини судитиметься з Януковичем

11 Липня 2010 12:26

Засновник компанії зі стовідсотковим німецьким капіталом «КатМетал Україна» Райнхард Майдер подає до суду на президента України Віктора Януковича з-за невідшкодування податку на додану вартість

Про це повідомили «Подробиці».

«З 2009 року фірма, де працювало до сотні українських робітників, була неспроможна навіть виплачувати зарплату. На той момент обсяг замовлень сягав на три місяці вперед, але через те, що не було коштів закупити сировину, бо всі гроші забрали на ПДВ і не повернули, всі клієнти відмовилися від замовлень», - цитує бізнесмена» Німецька хвиля

«Мій співзасновник з Німеччини вимагав всі інвестиції повернути назад. Я був змушений скоротити людей і продати частину обладнання, щоб сплатити борги», - розповів підприємець.

За його інформацією, на початку року за сприяння німецького Посольства фірмі «КатМетал Україна» українська сторона, нарешті, виплатила ПДВ за два роки в розмірі 2 мільйонів гривень. Проте, як підкреслив Майдер, через наслідки невідшкодування ПДВ компанія тепер не може повноцінно відновити виробництво.

Тому німецький підприємець вирішив судитися з Україною через матеріальний збиток, заподіяний компанії. Відповідачами у справі є Державна податкова адміністрація і президент Віктор Янукович як гарант Конституції.

Німець не виключає, що після відшкодування матеріального збитку через суд буде судитися з Україною другий раз - для відшкодування тепер вже морального збитку.

ТОВ «КатМетал Україна» засноване в 1997 році. Підприємство випускає ножі для подрібнювачів та дробарок, роторні та статорні ножі, гільйотинні ножі різних конфігурацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Украинец Показати IP 11 Липня 2010 22:19
Это по-украински "не всіх д-них війна побила"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus