USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як працівники Рожкової крадуть мільярди. Документи

14 Липня 2017 10:49
З’явилися нові факти, що доводять участь чиновників Нацбанку в процесі реструктуризації кредитів Приватбанку, яку тепер в НБУ намагаються представити як махінації.

Зокрема, оприлюднили скандальне листування чиновників доповідну ліквідатора МісьКомБанка (CityCommerce) з якої випливає, що куратор НБУ, підлеглий Катерини Рожкової, заступниці Голови Національного банку України – такий собі Денис Новіков - сприяв виведенню з банку півмільярда гривень. Після таких махінацій Новиков не тільки не був звільнений, а й пішов на підвищення

Так, сайт dubinsky.pro опублікував унікальну доповідну ліквідатора CitiCommerceBank, з якої випливає, що саме з відома куратора НБУ здійснювався виведення коштів з банку в розмірі близько 0.5 млрд гривень.

«Скандали навколо націоналізації Приватбанку - тільки починаються», - пише редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

Укладачі схеми з реструктуризації кредитів Приватбанку замішані в розкраданні коштів банків-банкрутів, зазначає журналіст.

З його слів, історія стає ще цікавішою, якщо врахувати, що це той самий Новиков, який від імені НБУ курував потім скандальну реструктуризацію кредитів у ПриватБанку на 133 млрд грн.

Скандальне листування з чиновниками Нацбанку, опублікована екс-заступником голови Приватбанку Володимиром Яценком вчергове привернула увагу до питання інституту кураторів НБУ в комерційних банках.


"Спеціальні працівники НБУ, які призначалися і призначаються в усі банки та отримують рефінансування центробанку,

де-юре покликані контролювати ризикові операції фінустанов.

По суті, куратори НБУ працювали в усіх визнаних банкротами банках і бачили все, що там відбувається. Однак не робили жодних дій.

Звинувачення в недбалості або навіть злочинній змові з власниками банків-банкрутів в Нацбанку завжди спростовували. І пояснювали бездіяльність кураторів тим, що вони не були допущені до балансів.

Однак це неправда. Яку Гонтарева, Рожкова і Ко ховають під грифом "банківська таємниця", - йдеться на сайті.

"Куратор відповідними постановами про призначення завжди наділений повноваженнями ставити підпис під щоденним балансом банку - засвідчуючи свою обізнаність в проведені операції та злагоді з ними.

І саме через куратора - під його "кураторством" - власники банків-банкрутів та здійснюють виведення коштів перед тим, як банк визнають банкрутом.

Цим куратором був підлеглий заступника голови НБУ Катерини Рожкової, - такий собі Денис Новіков. Який тільки в CitiCommerceBank завдав збитків державі майже на 0.5 млрд гривень.



Але найцікавіше, що після таких махінацій Новиков не тільки не був звільнений. А пішов на підвищення. І був призначений Рожковою відповідальним за реструктуризацію кредитного портфеля Приватбанку.

Яку потім в НБУ назвали "схемою" і намагалися переконати всіх, що нічого про неї не знали", - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus