USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Проти найближчої соратниці Президента відкрили кримінальне провадження

18 Лютого 2017 17:09
Прокурор Генпрокуратури України Владислав Куценко передав колегам компрометуючі документи про злочинну діяльність голови Нацбанку Валерї Гонтаревої.

Давня бізнес-партнер глави держави спільно з представниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб організувала дві ефективні злочинні схеми.

Перша з них пов'язана з штучним знеціненням активів "неугодного" керівництву України комерційного банку. В результаті вжитих при цьому дій банк фактично стає неплатоспроможним.

Всього таких банків, за даними пана Куценко, 68, а "ціна питання" - 315 мільярдів гривень (11 з половиною мільярдів доларів США), передає "Еспресо.тв".

Друга схема полягає в оцінці активів ліквідованих банків. Вартість будівель і майна фінансових установ штучно занижуються, щоб їх потім змогли "вигідно придбати" інші особи.

Валерію Гонтареву довго і безуспішно намагався змістити із займаної посади лідер Радикальної партії і однойменної фракції у Верховній Раді Олег Ляшко. З деяких пір в боротьбу проти керівництва НБУ включилася парламентська фракція "Батьківщина" на чолі з Юлією Тимошенко.

Юлія Володимирівна "має підхід" до Генпрокурора Юрія Луценка, який свого часу служив головою МВС в уряді під керівництвом Тимошенко.

Раніше про те, що у структурі менеджменту Нацбанку - чимало кремлівських агентів, написав редактор програми Гроші, креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

Нагадаємо, заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова днями заявила, що загрози російських банків в Україні немає. Цікавим є той факт, що Рожкова - колишня цивільна дружина голови правління Промінвестбанку, а також те, що НБУ видав Промінвестбанк, що належить держбанку уряду Росії, кредити на суму 1,1 млрд гривень.

Відчайдушні спроби Валерії Гонтаревої і Катерини Рожкової втримати на плаву тонучий «Платинум Банк» бізнесмена Кауфмана - призводять до нерозумних рішень. Таких, як наприклад, видача кредитів рефінансування під заставу майнових комплексів, яких ... немає, - пише журналіст Олександр Дубинський.

Відомо, що силовики проводять експертизу майна, яке вилучили під час обшуку у заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової в рамках розслідування банкрутства банку "Михайлівський".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дяхан Показати IP 18 Лютого 2017 19:09
До с№№№аки ці впровадження. Викрутиться, як і сотні вампірів, проти який відкривали.
Lutsk Показати IP 19 Лютого 2017 11:54
Як відкрили так і закриють.Для кого цей цирк...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus