USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як волинським школярам навчитися вести бізнес і розпоряджатися фінансами*

31 Березня 2014 15:35
Як правильно розпланувати власний бюджет, як раціонально використовувати кошти і користуватися банківськими послугами. Всьому цьому безкоштовно навчають у БізнесШколі Юніорів, яка діє при ПриватБанку.

В Україні освітня програма Юніорбанк стартувала у 2009 році. На Волині вона успішно діє третій рік. У БізнесШколі безкоштовно навчаються діти віком від 10 до 17 років. Діти в ігровій формі, вчаться користуватися фінансовими продуктами, дізнаються що таке картки, навчаються користуватися банкоматом, терміналом. Усі заняття, які відбуваються раз у тиждень, орієнтовані на фінансову грамотність дітей, розповідає директор Північно-Західного РУ ПриватБанку Андрій Якимів.

Під час навчання учням БізнесШколи розповідають про надання банківських послуг і вчать як це можна використати у повсякденному житті. Дітей навчають веденню бюджету, основам банківської системи. Згодом, при потребі, діти зможуть навчити як користуватися терміналами самообслуговування та банкоматами ПриватБанку ще й своїх батьків, розповідає представник банку.

Частина занять відбуваються у школі, а практична частина - на відділеннях. Діти спілкуються з працівниками, які щодня працюють в банківській установі, з касирами, інкасаторами, операціоністами, працівниками VIP-залу. Для учнів організовуються екскурсії, практичні, ігрові заняття.

Варто відзначити, що такі школи діють не лише в обласному центрі, а й у школах Локач, Іванич, Ковеля.

Кожен з учнів після закінчення отримує диплом. А ще діти беруть участь в щорічній олімпіаді. Найкращих відзначають цінними призами. До слова, минулорічний переможець олімпіади – учень з Рівного - отримав 50 тисяч гривень на навчання у виші. А сама навчальна програма дозволяє визначитися з професією, яку в майбутньому захоче освоювати учень.

Сьогодні ЮніорБанк працює в Україні, Росії, Грузії та Латвії, об’єднуючи більш ніж 500 000 школярів. У рамках проекту ПриватБанк не тільки надає можливість безкоштовного практичного навчання з фінансових послуг для дітей та підлітків, а й підтримує спортивний рух і програми здорового способу життя школярів.

Крім того, кожен з учнів отримує картку Юніора, якою може розраховуватися за шкільні обіди чи інші покупки в магазинах. Звичайно, ці картки видаються лише за згоди батьків і прив’язані до їхніх платіжних карток. Будь-яка фінансова операція – чи то покупка жуйки в магазині, чи зошиту у відділі канцтоварів - буде одразу ж відображена в смс-повідомленні, яке надходить на телефон батьків. Скільки грошей буде на рахунку - також можуть контролювати батьки.

На сьогоднішній день ПриватБанк є єдиним українським банком, який має власну освітню програму під назвою ЮніорБанк, та організовує безкоштовні заняття для дітей від 10 і до 17 років з підвищення їхньої фінансової грамотності та формування понять - як заробляти гроші, відкривати власний бізнес та бути успішною людиною. Тренінги в БізнесШколі значно відрізняються від уроків у загальноосвітній школі, адже вони відбуваються у невимушеній обстановці, в ігровій формі, із заохоченням дітей подарунками за їхню активність.

Новий навчальний рік у БізнесШколі ПриватБанку розпочнеться вже з 1 вересня 2014 року, але усіх бажаючих тренери фінансової установи завжди чекають і раді будуть вітати у БізнесШколі ПриватБанку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus