USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Януковичу-молодшому відмовили у позові до Нацбанку

15 Листопада 2017 22:03
Печерський районний суд Києва 14 листопада залишив без задоволення позовні вимоги сина екс-президента України Віктора Януковича Олександра до Національного банку України про відшкодування збитків у розмірі 1,6 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба НБУ, пише «Гордон».

Згідно з матеріалами судової справи, Олександр Янукович у серпні 2017 року звернувся з позовом до Нацбанку з вимогами про відшкодування збитків у зв'язку з виведенням із ринку ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", акціонером якого він є. За результатами розгляду справи суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення позову.

27 листопада 2014 року Національний банк України відніс "Всеукраїнський банк розвитку" до категорії неплатоспроможних. У березні 2015 року Антимонопольний комітет дозволив продаж 50% акцій банку компанії "Екосіпан".

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у грудні 2015 року розпочав процедуру ліквідації неплатоспроможного "Всеукраїнського банку розвитку".

14 жовтня 2015 року Олександр Янукович подав позов до Європейського суду з прав людини після того, як його банк було визнано неплатоспроможним. У підсумку син екс-президента втратив право власності на 100% акцій.

У січні 2016 року Вищий адміністративний суд України підтвердив правомірність ухвалення НБУ постанови про віднесення "Всеукраїнського банку розвитку" до категорії неплатоспроможних.

З 19 грудня 2016 року Печерський райсуд Києва почав знімати арешти з коштів фізичних осіб у "Всеукраїнському банку розвитку". Зокрема, із рахунків Валерії Єсаулкової, Олександра Костілова і Романа Ємеліна, які працювали в банку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus