USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Європейські донори фінансуватимуть Волинь

20 Червня 2014 11:31
Мільйони євро і доларів готові виділити з фондів ЄС та ООН для реалізації ініціатив волинських громад. Гроші готові давати з липня 2014-го року.

Про це повідомили під час зустрічі голів Волинської облдержадміністрації та облради із керівником регіонального розвитку спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Оленою Рудич вчора, 19-го червня.

«З липня ми розпочинаємо нове фінансування, яке буде підтримувати кілька напрямків розвитку регіону. Один із них – енергоошадність. Ми спрямовуємо свої сили на перший рівень – ремонт дахів, нові вікна, утеплення стін. Для реалізації ініціатив сільських громад щодо впровадження заходів з енергозбереження - можемо виділяти 5-10 тисяч доларів, але за умов співфінансування з місцевих бюджетів. На розвиток ОСББ в містах ми можемо виділяти до 100 тисяч доларів», - розповідає про співпрацю з волинянами Олена Рудич.
Згідно з новою хвилею фінансування, європейські донори готові підтримати на Волині створення кооперативів різного профілю. На це передбачають виділити 2.5 мільйона євро.

З цього приводу керівник регіонального розвитку спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Олена Рудич порадила голові ОДА Григорію Пустовіту відправити делегацію фахівців у Тернопіль, аби запозичити їхній досвід у цьому напрямку.
«Ми обов’язково це зробимо. Дякую Вам за допомогу, особливо в сфері впровадження енергоощадних технологій, де, завдяки грантам, ви відшкодовували 75% грошей, які ми витрачали на модернізацію. Напрямок енергоощадності – це те, що зараз ми робимо: вже замінили чимало вікон у школах, лікарнях, відремонтували дахи, встановили твердопаливні котельні у закладах держустанов. Ми вдячні Вам й готові співпрацювати надалі», - запевнив Григорій Пустовіт.

Співпраця з ЄС та ПРООН допомагає Україні вирватися із «совдепівщини», у цьому переконаний перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.
«Завдяки Вашій підтримці, ми тут, на місці, впроваджуємо європейські стандарти завдяки модернізації. Ваші проекти допомагають нам відійти від «совдепівщини», яка лишилася у нас від Радянського Союзу. Це не тільки покращує інфраструктуру Волині, а й змінює світогляд людей, які починають брати ініціативу в свої руки», - пояснює Пирожик.

Волинь – це стабільний регіон з надійними людьми, який виконує свої зобов’язання, розповідає про власні враження Олена Рудич та наголошує, що попередній проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» був розрахований до 2015-го року, тому необхідно в посиленому режимі завершувати старі задуми, адже з липня пропонують нове фінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 20 Червня 2014 13:56
"Мільйони євро і доларів готові виділити з фондів ЄС та ООН для реалізації ініціатив волинських громад"; "Для реалізації ініціатив сільських громад щодо впровадження заходів з енергозбереження - можемо виділяти 5-10 тисяч доларів, але за умов співфінансування з місцевих бюджетів." 5-10 тисяч доларів, це звичайно набагато більше за мільйони, чи що нам хочуть цим сказати? 5-10 це на село чи на одну хату? Якщо на 1 хату та з співфінансуванням, то 20 тисяч доларів може вистачити (10 на дах та 10 на вікна та двері), якщо господарі самі це будуть встановлювати. А скільки хат в селі? А скільки сіл? Для чого знову народу вироби з борошна на вуха вішати?
Лучанка Показати IP 20 Червня 2014 21:03
Шаріков Вам, панове, скоро "накерує" інвестиціями. Чим закінчуються інвестиції Шарікова ми здогадуємося... Колись Булгаков писав як голова домкому Швондер прописав Шарікова у квартирі професора. Преображенського. Потім Шаріков написав заяву в міліцію на Преображенського. Професор дізнався про це і наказав виселятися із квартири, на що Поліграф Полиграфович Шаріков дістав револьвер і... Згадуйте твір "Собаче серце".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus