USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

З картки пораненого бійця АТО з Волині викрали гроші

16 Квітня 2015 17:24
Родина важкопораненого бійця три місяці збирала гроші на реабілітацію і лікування. Втім, за один день зловмисники вкрали з картки 140 тисяч гривень.

Про це повідомляє НТН.

Чоловіка Олени поранили під час АТО. Вона каже: постійно заспокоює себе - головне, що живий. І збирає гроші на його лікування. Та нині родину спіткало ще одне лихо - з картки зникли усі 140 тисяч гривень пожертв.



Олена, постраждала:

- Я прокинулася вночі, мені прийшла смс, щоб підтвердити зняття такої суми: будь ласка, введіть такий код і нікому його не кажіть.

Жінка зрозуміла, смс - від шахраїв. Підтвердження не відправила та заблокувала картку. В банку їй видали нову та порадили про неї нікому не розповідати. Туди ж перевели і всі кошти. Втім, коли вона прийшла знімати гроші, на картці не було нічого. Злодіям якимось чином вдалося зняти усю суму з нової картки.

Олена, постраждала:

- Я просто не розумію, як так можна було без паспорта розблокувати стару картку, і тут знак питання також іде - як могли всі кошти з нової картки перейти на стару, заблоковану. Служба безпеки відслідкувала, куди відправились ці гроші, знайшли двох людей, з банкоматів яких вони знімали, прізвища та імена і тому подібне, я взяла ці імена, пішла в РОВД, сказали - розслідування триває.

Постраждала написала заяву до Шевченківського райуправління міліції в місті Києві. Там відкрили провадження за фактом незаконного втручання у роботу комп'ютерної техніки. Своє розслідування вже провели і в банку. Кажуть - знають, як діяли зловмисники.

Михайло Фролов, заступник керівника служби безпеки банку:

- Они перевыпустили сим-карту финансового телефона данной клиентки. И, используя финансовый телефон клиентки как ключ к ее финансововму счету, они сняли деньги несколькими трансакциями. У нее не были заблокированы карты. Она обратилась в банк, и в банке ей действительно перевели деньги на другую картку. При этом нигде не было известно, что мошенники завладели ее телефоном.

Отримавши доступ до телефону, шахраї можуть розпоряджатися усіма картками клієнта - стверджують в банку.

Михайло Фролов, заступник керівника служби безпеки банку:

- С любой карты ее, которая привязана к ее аккаунту, они могут снять деньги. Что они и сделали. Они могут снять с любой карты, и они сняли с другой карты, которая была выпущена.

Тож нині клієнтка може лише через суд вимагати виплати грошей від крадіїв. Банк жертвам таких шахрайств нічого не компенсує. Натомість радить - ніколи не розміщувати публічно номер телефону разом з карткою, до якої він прив'язаний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ая Показати IP 17 Квітня 2015 06:13
щось не вірю, що без посередництва працівника банку могло таке статися. Крім того то не сто, чи тисяча гривень. Як працює автомат який перераховує, чи видає 140 000.00 гривнів? Це напевно спецмашина....
Наталія Показати IP 17 Квітня 2015 10:27
В моєї мами з пенсійної картки шахраї зняли також кошти за 30 хвилин, хоча банк банк був повідомлений про шахрайство і без всяких смс. Банк заявив, що це наші проблеми і він ніякої відповідальності не несе. Я впевнена, що тут без працівників банку не обійшлося

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus