USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За виробничий травматизм на Волині компенсовують мільйони

26 Серпня 2014 16:50
Значну частину випадків виробничого травматизму приховують від Держгірпромнагляду.

Як повідомив начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Волинській області Олександр Давидюк, торік на території області травмувалося 177 осіб, 9 з них загинуло, 18 осіб померло від професійних захворювань.

З його слів, рівень виробничого травматизму протягом останніх років знизився внаслідок скорочення обсягів виробництва. Окрім цього, чимало працівників працюють за договорами підряду, на власний страх та ризик. Якщо така людина травмується на виробництві, випадок не обліковується.

В Україні за часи незалежності виробничий травматизм зменшився вдесятеро, проте за оптимістичною нібито статистикою стоять неоптимістичні цифри. Так, на компенсацію шкоди, заподіяної здоров’ю під час праці на Волині, торік страхові виплати становили 111 мільйонів гривень.

Протягом першого півріччя цього року на Волині травмовано 90 осіб, трапилося 4 смертельні випадки, а фактично розслідували 16 випадків смертей на виробництві. Серед найнебезпечніших – підприємства вугільної галузі. Зокрема, 7 випадків травматизму (1 смертельний) зафіксували на шахті №1 Нововолинська.

Окрім цього, 5 випадків травматизму зафіксували на підприємстві «Кромберг енд Шуберт», по 4 - на шахтах «Бужанська» та №9 Нововолинська, 3 – на підприємстві «Модерн-Експо». У соціально-культурній сфері трапилося цьогоріч 15 випадків виробничого травматизму, 5 – деревообробній галузі (там, зі слів Олександра Давидюка, найбільше випадків приховується).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus