USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За чужі борги волиняни можуть втратити авто

25 Червня 2013 11:07
Десяток автомобілів, які не були переоформлені на нових власників при купівлі, вже арештували на Волині цьогоріч. Адже за попередніми господарями транспортних засобів були борги, - пише IA ZIK.

Зі слів начальника першого відділу Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції Сергія Харченка, халепа може спіткати, коли громадяни купують транспортні засоби, не переоформляючи їх, а власник транспортного засобу є боржником за виконавчими документами і ці документи перебувають на виконанні в органах ДВС.

«Державний виконавець при виконанні рішення суду відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» застосовує примусові заходи. Ними є звернення стягнення на майно боржника, заробітну плату, доходи тощо, вилучення у боржника предметів і передача стягувачеві певних предметів, передбачених у рішенні суду», – каже Сергій Харченко.

Тобто, державний виконавець звертається в органи МРЕВ для надання відповідної інформації, що зареєстровано за боржником. Коли ж за ним зареєстровано транспортний засіб, то державний виконавець вносить постанову про арешт майна боржника, тобто на транспортний засіб. Також державний виконавець виносить постанову про затримку транспортного засобу і постановку його на арештмайданчик.

«І виникають ситуації, коли людина придбала автомобіль на ринку чи по оголошеннях, не переоформила його. І на посту працівники ДАІ зупиняють і кажуть, що «ваш транспортний засіб є в забороні, в затримці». І просто-напросто висаджують тих людей, які їхали на відпочинок чи у справах. А потім людина дізнається, що за власником транспортного засобу є неабиякі борги», – додав він.

Таких випадків на Волині цьогоріч трапилося вже з десяток.

Тож коли люди купують автомобіль, то треба його насамперед перевірити, чи є він під арештом. Це можна зробити при переоформленні, звернувшись до органів МРЕВ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus