USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Відсьогодні в Україні діють штрафи за комунальні борги

10 Червня 2019 10:08
Відсьогодні в Україні фактично починають діяти штрафи за комунальні борги. Пеня стосується тих боргів, які утворились після першого травня, коли набрали чинності нові норми закону про ЖКГ. Про це розповіли в ефірі «Сніданку з 1+1», передає ТСН.

Це не стосується випадків, коли людям не виплатили субсидій. Розмір пені визначається у договорі, але штраф не має перевищувати 0,01% боргу за кожен день затримки, а загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100% від усієї суми боргу.

Від початку травня запрацював закон «Про житлово-комунальні послуги». Постачальник послуг має право припинити надавати свою послугу споживачеві, якщо той має борги і не погасив їх протягом місяця після попередження. Між виконавцем послуг та споживачами будуть укладатися договори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Наталка Показати IP 10 Червня 2019 10:20
ЮРЛІГА розповідає, що Мінрегіон надав роз'яснення щодо введення в дію з 1 травня Закону «Про житлово-комунальні послуги».Відповідний лист від 2 травня 2019 року №7/10.1/7260-19 було розіслано обласним, Київській міським держадміністраціям. Введення в дію Закону про ЖКП не є підставою для автоматичного нарахування споживачам пені, адже така відповідальність передбачена за неналежне виконання договору. Тобто, нарахування пені у розмірі 0,01% суми заборгованості за кожний день прострочення можливе після 1 травня 2019 року, виходячи з умов нових договорів. Пеня за несвоєчасне здійснення платежів за комунальні послуги може нараховуватися на ту суму заборгованості, що утвориться з моменту укладення відповідного договору.Пеня за послугу з управління багатоквартирним будинком може нараховуватися з моменту укладення договору про надання цієї послуги, але не раніше 1 травня 2019 року.
ЖЕНЯ Показати IP 10 Червня 2019 10:51
І далі все з людей тянуть і їм весело а з чого людям платити???????????????
Споживач Показати IP 10 Червня 2019 23:24
Погоджуюсь з Наталкою,але чи люди це розуміють,бо вони в принципі нічого не читають,не те що Закони України.Але це їх біда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus