USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За яких умов взяти кредит в Україні стане простіше?

7 Липня 2013 21:07
Менша залежність вартості національної грошової одиниці від валютного курсу посприяє зменшенню вартості кредитів.

Про це повідомляє видання Голос.ua.

Так, на думку члена наглядової ради УКБС Ярослава Колесника, якщо поступово впровадити в Україні плаваючий курс гривні, вартість кредитних ресурсів знизиться.

Але, як зазначив банкір, це не так просто здійснити.

При цьому, за словами старшого радника «Альфа-банку» Романа Шпека, при плаваючому курсі гривні - валютні ризики для кредиторів більш передбачувані, що, своєю чергою, призводить до зниження вартості кредитів.

Голова правління «Райффайзен Банку Аваль» Володимир Лавренчук також упевнений, що жорстко прив'язувати курс національної грошової одиниці невиправдано.

А ось, як констатував заступник голови правління «Ощадбанку» Антон Тютюн, у банківському секторі вистачає питань, які більш важливі, ніж впровадження плаваючого курсу гривні, що, на його думку, дуже мало може вплинути на цінову політику.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus