USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За здане молоко волинянам платитимуть більше

31 Липня 2010 13:07
Із 1 серпня волинські заготівельники та молокопереробні підприємства прийматимуть молоко від населення за вищою ціною – молокозаводи пішли на зустріч вимогам влади, яка в такий спосіб захищає скотарів від зубожіння.
Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.
Приємну звістку для селян повідомив 30 липня заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Карпюк на нараді з питань здійснення заготівлі молока переробними підприємствами від товаровиробників області.
Після детального обговорення ситуації, що склалась на ринку молока, учасники наради досягли домовленостей про підвищення з 1 серпня закупівельних цін.
Відтак, базова закупівельна ціна на молоко для сільськогосподарських підприємств становитиме на рівні не нижчому 3,50 гривні за кілограм першого ґатунку при базисному вмісті жиру та білка. А для господарств населення - 1,80 гривні за кіло.
Влада керувалася статистичними даними,згідно з якими закупівельна ціна на молоко, продане товаровиробниками області, у І півріччі цього року є однією з найнижчих в Україні.
Зокрема, середня ціна молока, проданого сільськогосподарськими підприємствами області склала 2,41 гривні за кілограм, а господарствами населення - 1,64 гривні за кілограм. Тоді, як середньореалізаційна ціна по Україні становить відповідно 2,81 та 2,01 гривні за кілограм продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кирило Показати IP 31 Липня 2010 21:24
А що, хіба якість молока сільськогосподарських підприємств майже в два рази вища від якості молока від корів індивідуальних власників?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus