USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заборговані «дембельські»: проблема є, а у військовій прокуратурі не чули

24 Квітня 2015 09:37
У військовій прокуратурі Луцького гарнізону переконують, що від демобілізованих вояків не надходили скарги про заборгованість виплат із зарплати.

Про це зазначив прокурор Луцького гарнізону Роман Курсов під час брифінгу щодо мобілізації, який відбувся у облдержадміністрації 23 квітня.

Кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини запитав, чи відомо військовій прокуратурі про випадки заборгованості виплати так званих «дембельських» грошей. На що Роман Курсов відповів: «Скарг до прокурора від тих, хто звільнений, не надходило».

Натомість, каже він, були випадки по колишній 51 ОМБ. З його слів, скаржилися до прокуратури військовослужбовці, які значилися в «самоволці».

«Були випадки по тих військовослужбовцях, які рахувалися в списках 51, а потім 14 бригади, які самовільно залишили військову частину. Справа в тому, що якщо військовослужбовець більше 10 днів відсутній у частині, то виплата зарплати припиняється. По кожному випадку індивідуально з’ясовувалося», - пояснив він.

А виконувач обов’язків військового комісара області Роман Кулик переконував, що у військкоматі звільнили більше 150 військовослужбовців, і всім їм виплачені гроші.

Натомість волинський правозахисник, адвокат Василь Нагорний каже, що проблема з виплатами таки є.

«Проблема є. Дійсно, не всі хлопці звертаються за допомогою. Радіють, що хоч демобілізували. Прокурор трохи лукавить. На цьому тижні до них звертався боєць, який отримав поранення, і йому не виплатили ні зарплати за останні два місяці служби, ні так званих «дембельських». У військовій прокуратурі йому сказали, що вони нічим йому зарадити не можуть, бо в них не має повноважень ні проводити перевірку, ні звертатись до суду. Вчора він прийшов до мене, збираємо документи, будемо звертатись в суд», - каже адвокат.

ЧИТАТИ ЩЕ: БІЙ ПІСЛЯ БОЮ АБО З ЯКИМИ ТРУДНОЩАМИ СТИКАЮТЬСЯ ГЕРОЇ ВОЛИНІ

Зі слів Василя Нагорного, цей боєць теж в документах значився у СВЧ, але насправді він в цей час лікувався в госпіталі. Власне, адвокат додав, що встановити реальну картину по виплатам у військовій частині можна, здійснивши аудит нарахувань. Лише тоді можна щось стверджувати.

Нагадаємо, військовий прокурор Луцького гарнізону повідомив, що в колишній 51 бригаді триває аудиторська перевірка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus