USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Закордонний паспорт за 170 гривень: волинянин виграв суд

25 Листопада 2014 08:55
Мешканець Володимира-Волинського подав до суду, аби у Державній міграційній службі йому виготовили закордонний паспорт за 170 гривень. Про це повідомляє «Нововолинськ діловий».

Богдан Білець вважає, що саме стільки повинен коштувати такий документ. Як доказ своєї правоти волинянин наводить рішення Верховного Суду України, який ще в грудні 2013 року окреслив вартість послуг оформлення паспорта громадянина України для виїзду закордон.

Проте у відділеннях Державної міграційної служби працівники досі керуються двома постановами Кабміну. Вони ж вказують на те, що вартість оформлення закордонного паспорта складає 377 гривень 15 копійок, з яких 170 гривень становить держмито, 87,15 гривень послуга оформлення та 120 гривень вартість бланку. Документ виготовляється протягом місяця.

ЧИТАТИ ЩЕ: 9 КІЛ ПЕКЛА, АБО ЯК ЗРОБИТИ ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ У ЛУЦЬКУ

Натомість активісти неодноразово вимагали від чиновників залишити у вартості виготовлення документу для виїзду закордон лише сплату мита.

- Звернулися у міграційну службу, сплативши 170 гривень, - розповідає Богдан Білець із Володимира-Волинського. - Проте в оформленні закордонного паспорта нам відмовили, вимагаючи заплатити іще за якісь послуги та бланки. Саме тому ми подали до суду і його виграли. Нині чекаємо, чи буде Державна міграційна служба подавати апеляцію.

- На такий крок нас надихнув досвід запорізького активіста, який півтора року судився, але все ж таки отримав закордонний паспорт за 170 гривень. Вважаю, що ми і чиновники в нашій правовій державі повинні керуватися рішенням Верховного Суду України, а не трактувати якісь підзаконні акти, як те може бути комусь вигідно.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, як волиняни можуть повернути гроші, якщо заплатили за закордонний паспорт більше, ніж 170 гривень.

Довідка. У 2013 році Державна міграційна служба України видала 1,3 мільйона паспортів громадянина України для виїзду закордон. Було оформлено більше 9,5 тисяч дозволів на виїзд на постійне місце проживання.

Минулого року отримали українське громадянство 3,8 тисячі росіян. Було продовжено термін перебування на території нашої держави 20,3 тисячі іноземців та осіб без громадянства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus