USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Закордонний паспорт за 170 гривень: як повернути «здерті» гроші

1 Серпня 2014 10:16
Волиняни можуть повернути гроші, якщо заплатили за закордонний паспорт більше, ніж 170 гривень. Громадські активісти розповідають про механізм.

Із такою заявою звернувся в Інформаційне агентство Волинські Новини громадський діяч, юрист Андрій Костюшко.

Він пропонує два варіанти, як можна зробити закордонний паспорт, сплачуючи єдине державне мито - 170 гривень. Адже так постановив Верховний Суд України (№ 21 - 416а13, № 21 - 441а13). Зауважимо, Управління міграційної служби України у Волинській області за виготовлення закордонного паспорта вимагає суму платежу - 377 гривень 15 копійок.

«Переговоривши сьогодні із начальником Управління у справах громадянства, іміграції та реєстрації фізичних осіб Миколою Бандурою, я зрозумів, що позиція волинських держслужбовців така ж, як погоджено в Києві, навіть із порушенням законів вони будуть відстоювати її до кінця, зокрема, порушуючи постанови Верховного Суду України. Тому ми вирішили бути тими 300 спартанцями, які зламають цю корупційну систему», - наголошує громадський діяч, юрист Андрій Костюшко.
Перший варіант, який він пропонує, аби виготовити закордонний паспорт без переплат: необхідно подати документи на отримання закордонного паспорту за 170 гривень, далі, отримавши відмову, потрібно звернутися в прокуратуру й потім у суд. Так, Феміда буде виносити рішення на користь позивачів. Як каже громадський активіст, міграційна служба буде подавати на апеляцію, однак, переконаний, що не виграє справу, бо є відповідне рішення Верховного Суду України.

Для пересічних громадян, які не збираються боротися, Андрій Костюшко пропонує інший варіант: заплативши повністю усі платежі, які вимагають в міграційній службі в сумі 377 гривень і 15 копійок, необхідно зробити копію платіжних доручень й з ними звернутися в суд для відшкодування додаткових витрат.

Громадський активіст наголошує, що з адміністративним позовом люди можуть самі йти до Феміди шукати справедливості, чи дати доручення громадським активістам. Їх можна знайти у фейсбуці на сторінці групи «Закордонний паспорт за 170 гривень Волинь».

Костюшко впевнений у перемозі, мовляв, уже є в українській судовій практиці такі прецеденти, коли людям повертали гроші за виготовлення закордонних паспортів за ціною 377 гривень 15 копійок.

«Ми закликаємо усіх долучатися до цього процесу, аби разом зламати цю систему», - звертається до волинян Андрій Костюшко.

Нагадаємо, вчора, 31-го липня, відбулися нові «бої» у Луцьку за виготовлення закордонного паспорта по 170 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 10:34
Ви ще незнаєте як у Ковелі здирають за закордонні паспорти. Одного кадра вже витурили з роботи, а друга робітниця продовжує працювати і заглядати в паспорт чи що положили
я Показати IP 1 Серпня 2014 11:16
самі навчили давати скрізь хабарі,а їм чому не взяти на халяву
ник Показати IP 21 Листопада 2015 22:00
да действительно в ковеле спаспортами иностранными беспредел... все делается для того чтобы работали посредники.... паспорт сделать как удостоверение ато получить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus