USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Закриття та реорганізація: які школи у Рожищенському районі підпадають під реформу

26 Квітня 2016 15:04
Відповідно до проекту Концепції розвитку освіти на період 2015–2025 років, одним із напрямів підвищення ефективності розподілу бюджетних коштів в освітній галузі є реформування малокомплектних шкіл в Україні.

Простими словами, малочисельні школи з кількістю до 25 учнів із державного бюджету фінансуватися не будуть, тому найімовірніше, їх реорганізують, - пише «Район.Рожище».

У планах на закриття вже була ЗОШ І-ІІ ступенів села Луків. Втім, на нещодавній комісії РДА з оптимізації та реорганізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів список тих, які підпадають під реформування, було розширено.

Зокрема, як поінформував тимчасово виконувач обов’язків начальника відділу освіти Василь Масюк, планується реорганізувати ЗОШ І-ІІ ступенів сіл Іванчиці, Луків, Немир, Тихотин в ЗОШ І ступеня (1-4 класи). А початкові школи в селах Берегове, Вишеньки, Єлизаветин, Козин, Кроватка та Малинівка узагалі будуть закриті.

Рішення місцевих владців керівники освітніх закладів зустріли далеко не «на ура».

Зокрема директор школи в Тихотині, де нині налічується 41 школяр, Оксана Павлюк скаржиться, що рішення то прийняли, а про дітей не подумали.

«Звичайно, ми не згідні! Це несправедливо, адже в районі є чимало інших шкіл, де набагато менша кількість учнів. Вони (РДА – авт.) мотивують це тим, що для дітей буде автобус з Переспи. Хіба то автобус? То зламок! Він то поламаний, то бензину для нього нема. Більше не їздить, як їздить! Це тільки для дітей нашої школи треба окремий автобус, а тим автобусом же мають їздити школярі з Любча, Козина…», - розповідає директор.

Голова Луківської сільської ради Лариса Забожчук підтверджує, що сільська школа, де нині навчається 19 школярів (з них 10 — у 1-4 класах), буде реорганізована в початкову, в тому ж приміщенні діє ще садочок. А старші учні разом зі школяриками з Незвіра їздитимуть у Крижівку автобусом, на який має виділити кошти обласна та районна влади. «Обіцяти – обіцяють, а як воно буде і коли, наразі невідомо», — каже Лариса Іванівна.
Луківська ЗОШ І-ІІ ступенів буде реорганізована в початкову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Квітня 2016 16:09
І в кожному із цих сіл відкриють нову церкву.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus