USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Закрити ФОП відтепер можна в онлайні

28 Грудня 2016 07:00
На порталі державних послуг iGov запустилася функція припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця онлайн.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив координатор проекту Дмитро Дубілет.

"Ми запустили на iGov неймовірно масову і затребувану послугу: закриття ФОП (офіційна назва: Державна реєстрація припинення Підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням)", - сказав Дубілет.

"Послуга працює просто: ви заповнюєте коротку форму на iGov, і реєстратор у відповідь пише вам, що все ок, ФОП закрито. Або зауваження, що потрібно виправити в заяві. Таким чином, фізично до реєстратора приходити взагалі не потрібно", - додав координатор iGov.

За його словами, після цього підприємець має 10 днів на те, щоб звернутися до податкової.

"Втім, ми повинні скоро цю другу частину послуги також перевести в електронну форму, щоб взагалі нікуди нікому йти не потрібно було", - зазначив Дубілет.

"Чому запуск цієї послуги так важливий саме зараз? Справа в тому, що зараз у президента на підписі лежить законопроект, який зобов'яже платити податок 704 грн усіх підприємців, навіть якщо вони не працюють. Тому в Україні зараз почнеться масове закриття ФОПів", - заявив він.

"Поки що послуга працює лише в Дніпропетровській області, але ось-ось ми її запустимо в ряді інших областей, які приєднуються до пілота", - підсумував Дубілет.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, президент Петро Порошенко підписав закон про податки для ФОПів.

Тож тепер ФОПи сплачуватимуть податки навіть якщо немає прибутку. За новими нормами, 1 січня 2017 року другій і третій групам фізичних осіб-підприємців доведеться платити єдиний соціальний внесок у понад 704 гривні на місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 28 Грудня 2016 09:23
наступним етапом буде державна послуга поховання підприємця, який помре з голоду
анонім Показати IP 28 Грудня 2016 10:55
коментар було видалено
Вікторія Показати IP 30 Грудня 2016 00:16
Не працює ця послуга! Зараз далеко від Києва, де зарестроване ФОП, і як тепер його закрити, по новинах показали, яікі там черги, давно не веду діяльність, все хотіла закрити але раніше відлякувало бігати збирати папірці, навіть не знала, що систему спростили, навіщо так кидати людей. НЕВЖЕ НЕ МОЖНА БУЛО Б ДАТИ ЧАС, хочаб місяць , але не три дні, для чого це все, люди і так злі вже стали, а це злить ще більше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus