USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Затвердили бюджет Волині на 2018 рік

8 Лютого 2018 13:29
Депутати обласної ради погодили проект бюджету на 2018 рік.

Бюджет Волинської області депутати затвердили під час засідання позачергової 18-ї сесії облради 8 лютого.

Доходи обласного бюджету на 2018 рік визначили в розмірі 8,382 мільярда гривень, із яких 6,75 мільярда гривень – це доходи загального фонду обласного бюджету та 1,632 мільярда гривень – доходи спеціального фонду обласного бюджету.

Видатки обласного бюджету за головними розпорядниками коштів обласного бюджету та бюджетними програмами погодили в сумі 8,378 мільярда гривень.

Профіцит загального фонду обласного бюджету затвердили в розмірі 63,664 мільйона гривень, а дефіцит спеціального фонду обласного бюджету – в сумі 63,664 мільйона гривень.

До переліку захищених статей видатків загального фонду обласного бюджету, своєю чергою, врахували оплату праці, медикаменти та перев’язувальні матеріали, продукти харчування, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, соціальне забезпечення, поточні трансфери місцевим бюджетам, підготовку кадрів вищими навчальними закладами І–ІІ рівнів акредитації та оплату послуг з охорони комунальних закладів культури. Передбачено, що першочергово розпорядники коштів обласного бюджету скеровуватимуть кошти саме на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, а також на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ і послуги зв’язку, які споживають бюджетні установи.

Окрім того, близько 70,723 мільйона гривень з обласного бюджету скерують на реалізацію регіональних програм.

Нагадаємо, торік, під час попереднього засідання сесії обласної ради, депутати розподілили лише дотаційні кошти в розмірі 353 мільйонів гривень, а саме прийняття бюджету на 2018 рік перенесли.

Як наголосив голова облради Ігор Палиця, це дало змогу детальніше проаналізувати та більш зважено підійти до формування бюджету. Для цього, зокрема, було проведено бюджетні слухання.

Окрім того, голова облради пообіцяв, що бюджет на 2019 рік буде прийнято до кінця цього року.

«Ми приймемо також бюджетний регламент і облрада буде дійсно працювати як орган, який розпоряджається коштами громади. А той, хто кричав «все пропало» (через неприйнятий в кінці грудня бюджет, - ВН), – або не фахівець, або провокатор», – підсумував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus