USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Які проекти обговорювала на комісіях «Учнівська обласна рада» Волині

13 Червня 2016 21:00
Волинські депутати «Учнівської обласної ради» продовжили свою роботу. Після виборів голови обласної ради школярі чотирьох шкіл Луцька активно почали працювати над проектами, які, на їхню думку, потрібно впровадити на Волині, аби покращити рівень життя людей в області.

Про це повідомляють у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Засідання постійних комісій юні депутати вирішили організувати оригінальним способом – під відкритим небом. Місця відповідали проблематиці, яку у своїх виступах порушували школярі.

Відтак, депутати ЗОШ №16 винесли на обговорення комісії з питань національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму проект, який стосується реконструкції прилеглої території Луцького замку. Школярі пропонують перенести центральний ринок в інше місце, через те, що він псує вигляд історичної пам’ятки Луцька.

«На прилеглій території Луцького замку давно вже знаходиться центральний ринок, жодна влада за декілька десятиліть не може вирішити цю проблему, але, тим часом, ринок розростається до все більших масштабів, це гальмує будь-яку перспективу розвитку туризму в регіоні. Тому ми вирішили зробити повну реконструкцію цієї території, перенести центральний ринок в інше місце, а тут зробити відпочинкову зону», - каже заступник голови Учнівської обласної ради Катерина Смаль.

Депутати постійної комісії з питань екології та раціонального використання природних ресурсів зібралися біля річки Стир, аби запропонувати на розгляд програму очищення водних ресурсів Волинської області. Учні переконані, якщо вдасться очистити річки та озера Волині, то кількість туристів збільшиться, а це, своєю чергою, покращить обласний бюджет.

«Насамперед потрібно очистити головну річку області – Стир, потім по річці можна пустити різні яхти, на яхтах можна зробити різні ресторани, а весь прибуток буде інвесторам», - ділиться ідеями депутат Учнівської обласної ради Софія Черняк.
Під час засідання комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій депутати пропонували проект будівництва індустріального парку. Школярі переконані, що це дасть змогу покращити економіку області.

«Найактуальніше те, що найбільше може розвинути економіку Волині – це індустріальний парк. Так, потребує великих інвестицій, але з часом прибутки будуть збільшуватися, тобто збільшуватимуться надходження до бюджету і Волині, і України», - переконує голова учнівської обласної ради Дмитро Романцов

Постійна комісія з питань сільського господарства, продовольства та земельних відносин розглядала проект, який стосується розвитку сільського господарства на Волині. Його метою є будівництво переробних комплексів біля фермерських господарств. Депутати переконані, що цей проект допоможе розвинути економіку Волині за рахунок розбудови аграрного сектору та соціальної інфраструктури у селі, а також реалізація проеку збільшить доходи сільського населення.

«Я вважаю, що саме сільське господарство потрібно розвивати, адже це великий внесок в нашу економіку. За допомогою цього можна розвивати не лише область, але й всю Україну. В нас на Волині саме ця галузь є провідною, це наші можливості. Наприклад, якщо в нас немає нафти, то ми ж не можемо через нафту заробляти кошти. Тому повинні розвивати те, що маємо», - запевняє Вікторія Ракушинець.

«В нашій області переробні комплекси знаходяться далеко від самих фермерських господарств. Це впливає на економічний розвиток краю, адже відстань від житлової зони, під’їзні шляхи – це також кошти», - розповідає депутат учнівської обласної ради Яна Лучко.

«В нашій області багато людей, які вирощують продукти, але не можуть їх реалізувати. Наш проект допоможе їм у цьому», - каже депутат учнівської обласної ради Ольга Копитко.

Зауважимо, що 13 червня — друга сесія «Учнівської обласної ради». За підготовлені проекти рішень у сесійному залі голосують юні депутати.

Нагадаємо, 27 травня 64 учні з чотирьох луцьких шкіл взяли участь у конкурсі «Учнівська обласна рада». Відтак, учні мали змогу спробувати себе у ролі юних депутатів, голови обласної ради, мали змогу голосувати за кандидата та його програму. Після цього депутати визначили голову учнівської обласної ради, ним став учень 10-го класу ЗОШ№ 13 Дмитро Романцов. Реалізовувати свої знання та вміння школярі можуть за допомогою програми «Сучасна освіта», яка діє за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus