USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завдяки епідемії виробник «Таміфлю» розбагатів на мільярд доларів

10 Листопада 2009 16:28
У разі нормального розвитку ринку препаратів від грипу, на них можна буде заробити до 20 мільярдів доларів. Виробник «Таміфлю» не збирається зупинятися. Доходи швейцарської фармацевтичної компанії Roche від продажу препарату від свинячого грипу A/H1N1 «Таміфлю» становлять близько 1 мільярда доларів – повідомляють «Волинські новини».
За інформацією ТСН, продажі «Таміфлю», який сьогодні вважається одним із найбільш ефективних препаратів проти грипу, з моменту появи нового вірусу A/H1N1 в квітні цього року зросли в 10 разів.
Завдяки паніці серед населення через новий вірус грипу збільшили свої прибутки й інші фармацевтичні компанії, які, окрім ліків, виробляють, наприклад, маски, відзначило видання Puls Biznesu.
«Фірма 3M в останньому кварталі продала їх (маски – ред.) на 100 мільйонів доларів, а виконавчий директор компанії Пет Кембел визнає, що з травня фабрики ледве встигають їх виготовляти», – наголосили журналісти видання.
Інший світовий гігант Kimberley-Clark (власник марок Kleenex і Huggies) за цей же період збільшив доходи на 40%.
Інші компанії також наживаються на грипі. Domestos в нещодавній своїй рекламі використовував тезу, що цей засіб «вбиває вірус грипу», а найпопулярніша пошукова система google створила новий сервіс google flu trends, який показує на карті світу місця, уражені епідемією грипу.
В той же час, вартість усього потенційного ринку щеплень від свинячого грипу оцінюється приблизно в 10-20 мільярдів доларів.
Нагадаємо, Україна вже двічі отримала вантажі з препаратом «Таміфлю» – 2 листопада вантаж з 300 тисяч доз препарату було доставлено в аеропорт «Бориспіль», а 4 листопада вантаж із 200 тисяч доз ліків прибув у львівський аеропорт. Всього Україна збирається отримати мільйон доз препарату.
За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров\'я, «Таміфлю» ефективний для лікування свинячого грипу. Разом із тим, низка експертів попередила, що ці ліки можуть мати серйозні побічні ефекти для організму.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дядечко Показати IP 10 Листопада 2009 16:31
ось для цього і було роздмухано нібито епідемію...
Куратор Показати IP 10 Листопада 2009 17:13
to Дядечко - підтримую на всі 100% Це можна було передбачити. Високі мужі вирішили таким чином позбутиь кризи хоча б на своїх заводах та підприємствах
Николай Показати IP 10 Листопада 2009 17:21
хе-хе, на мне и моей семье они ни копейки не заработали:)умеренное употребление спиртного, лучёк, чесночёк и никаких там разных тамифлю - вот залог здоровья)
Юка Показати IP 10 Листопада 2009 17:38
спочатку вони вдосталь наживуться на продажі таміфлю, а потім придумають нові ліки для лікування тих хвороб, які згодом повилазять (адже побічні ефекти, кажуть, серйозні)
Українець Показати IP 10 Листопада 2009 21:54
А таміфлю хіба до рота запихають силою чи що?Поцікавтесь скільки заробляють виробники цигарок і горілочки.До речі на лимонах теж непогано грошиків настригли.
петя Показати IP 11 Листопада 2009 08:02
так іживемо, одні багатіють, а ми ....
OrestN Показати IP 11 Листопада 2009 12:32
те що діється у нас в країні з цими карантинати і виборчим цирком - це чистої води розвод, а піпл хаває ...кульки з гречкою! (сьогодні у мене настрій - кадровики запропонували джоб. )
Анна Показати IP 11 Листопада 2009 13:43
Кому вигідно було зробити паніку серед населення? Журналісти роздули тему до неймовірного: невідомі віруси, пневмонії, чума. Надивились фантастичних американських фільмів. Тепер шукайте вчених, які будуть бігати країною і ловити віруси в пробірки. Може це справді хід медичних компаній для того, щоб заробити мільярди на простих людях?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus