USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Збитки і борги ДП «Волиньвугілля»

22 Червня 2015 11:14
План видобутку вугілля на перше півріччя не виконало підприємство ДП «Волиньвугілля». Про це інформує Волинське Агентство Розслідувань.

Про це розповів виконувач обов’язків директора ДП «Волиньвугілля» Федір Богдан.

За поточний рік на шахтах області видобули 151 тисячу тонн вугілля. Основна маса видобутку відбувається на шахті Богданівській та шахті №9 Нововолинська.

«Основним споживачами вугілля є теплові електростанції, на які ми постачаємо вугілля», ‒ зазначив Федір Богдан.

Залишки вугілля складають 10 700 тонн. Собівартість готової продукції, яка є на складах, ‒ 155 мільйонів гривень, що на 28 мільйонів менше від плану. Також підприємство боргує значну кількість коштів. Кредиторська заборгованість становить 850 мільйонів гривень, дебіторська – 224 мільйони гривень.

Федір Богдан зазначив, що підприємство зазнало збитків на понад 80 мільйонів гривень. Однією з причин є вища собівартість тонни вугілля, ніж вартість її на ринку.

«З травня державна підтримка на покривання часткової собівартості припинена», ‒ додав посадовець. Тому зараз є серйозним викликом пошуки грошей. Кошти, виділені Верховною Радою, витрачені ще в квітні.

Завданнями на друге півріччя виконувач обов'язків директора назвав довести видобуток вугілля до 1000 тонн на добу. Проте вугілля з деяких шахт доводиться везти на збагачення на Червоноградську фабрику, перед якою «Волиньвугілля» теж має заборгованість.

Сьогодні є гостра необхідність реорганізації структури «Волиньвугілля» та галузі в цілому та необхідність збільшення видобутку та зменшення собівартості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus