USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Здобутки «податкового Майдану» втрачені, - підприємці

3 Квітня 2011 13:26
Волинська Регіональна координаційна Рада об’єднань підприємців України першого квітня підтримала законопроекти про внесення змін до закону про пенсійне та соціальне страхування, а також закону про спрощену систему оподаткування та обліку звітності суб’єктів малого підприємництва.
На раді за участю підприємців та громадських організацій, що представляють інтереси малого та середнього бізнесу 1 квітня в Луцьку було домовлено підготувати листи до Президента України з вимогою підтримати зміни до законодавства.
За словами координатора Ради об’єднань приватних підприємців України Алли Алєксєнцевої таких листів від підприємців Волині повинно бути не менше тисячі. Подібні ініціативи вже підтримали сім регіонів України.
Зміни до законодавства викликані тим, що підприємці не в змозі виплачувати пенсійні внески, адже просто не мають такої фінансової можливості. Вже понад 300 тисяч суб’єктів господарювання відмовилися від заняття підприємницькою діяльністю, так як не змозі платити пенсійні відрахування.
За словами Алєксєнцевої це призведе до здороження товарів, збільшення інфляції, збільшення безробіття.
«Середній вік чоловіка підприємця, що торгує на ринку 43 роки. Жінки – 48. Де нам запропонують іншу роботу? Ми мусимо будь-яку владу розробити чіткі, конкретні правила гри. А в іншому випадку малий та середній бізнес стане просто хлопчиком для биття», - зазначила Алєксєнцева.
Серед основних ідей проектів законів передбачається пропорційне збільшення кількості обігу підприємця-єдинщика до суми сплати податку, право на роботу фізособи-підприємця і юридичної особи, право на тимчасове припинення займатися підприємницькою діяльністю, відсутність щорічного поновлення свідоцтва про приналежність до спрощеної системи оподаткування, спрощений облік за фінансовими результатами та інше.
Експерт стверджує, що вимоги «податкового майдану» в листопаді 2010 року були знівельовані. За словами Алєксєнцевої влада навмисно заводить кримінальні справи проти тих учасників майдану, що навіть не були підприємцями. Вона стверджує, що це для того, аби посіяти страх серед суб’єктів господарювання і змусити їх не виходити на акції акції протесту.
«Що ми отримали з податкового майдану? Нуль цілих, нуль десятих. Ми сидимо на електростільці. Бо нас обманули і викинули», - зазначила Алєксєнцева.
Разом з тим, координатори Ради запевняють, що співпрацюватимуть лише з тими політичними силами, які підпишуть офіційний гарантійний лист про те, що їх представники у Верховній раді будуть підтримувати лише їхній варіант змін до законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus