USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Знову подорожчає цукор

6 Серпня 2010 16:15
Жаркі і сухі кліматичні умови негативно вплинули на посіви цукрового буряка в Україні - урожай набагато менший, ніж очікувалося.
Про це 6 серпня інформує Gazeta.ua.
Зниження врожайності було зафіксовано, зокрема, у східних областях України - Луганській та Донецькій. Також в деяких південних, про що повідомив заступник голови правління асоціації «Укрцукор» Петро Борисюк.
Аналітик агентства «Украгроконсалт» Андрій Кім нагадав: якщо раніше врожайність цукрових буряків прогнозувалася на рівні 370-380 центнерів із гектара, то в червні рівень врожайності був переглянутий до 350-360 ц /га.
За оцінками агентства, на даний момент складає приблизно 330 ц/га, що практично збігається з оцінками агентства «ААА» - 325 ц/га.
«При нинішньому рівні врожайності цукрових буряків, якщо триватиме така спека, її вистачить для виробництва цукру в обсязі, який зможе задовольнити лише внутрішній попит. Експортувати буде нічого», - зазначив Кім.
Плани по експорту в Росію цукру Україна виношує вже не перший рік, але далі розмов до сих пір справа не доходила.
«Уже з упевненістю можна говорити, що попередній прогноз за середньорічною оптову ціну на білий цукор буде підвищений на 10-15%», - відзначають аналітики «ААА».
За останній місяць в Україні ціни на цукор в опті показували різну динаміку.
У середині липня оптова ціна на цукор в опті піднялася до 7 800 гривень за тонну, потім опустилася до 7000 грн/т. І на 4 серпня становила 7 175-7 200 грн/т.
У роздрібній торгівлі ціна на цукор піднялася за місяць приблизно на 0,35-0,4 гривень за кілограм. Якщо ситуація не зміниться, підвищиться ще.
Відзначимо, що експерти також прогнозують подорожчання хліба, молочних і м'ясних продуктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Alehandro Показати IP 6 Серпня 2010 16:44
Маєш тобі.. дочекалисяю Тільки вчора вони боялися шо через перевиробництво бояться здешевлення цін...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus