USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Посадовців шахти №1 «Нововолинська» судитимуть за розтрату 4 млн

15 Травня 2017 12:27
Прокуратура Волинської області скерувала до суду кримінальне провадження про службове підроблення та нецільове використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою тимчасово виконувача обов’язків директора та виконувача обов’язків головного бухгалтера Державного підприємства «Шахта №1 «Нововолинська».

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у процесі ліквідації підприємства у грудні 2015 року планувалося скорочення 195 працівників. На їх скорочення з бюджету виділено грошові кошти в сумі 4 771 тис. грн. При цьому скорочено було лише 55 працівників. Їм було виплачено понад 630 тис. грн, решту ж коштів, виділених на скорочення, виконуючи усну вказівку керівника підприємства, бухгалтер спрямувала на інші цілі, не передбачені кошторисом.

Зокрема, з цих коштів у грудні 2015 року було виплачено понад 3 млн грн заробітної плати працівникам за січень-квітень 2016 року, тобто - на наступний бюджетний період. Окрім того, кошти спрямовувалися на оплату лікарняних, а також виконавчих та судових зборів.

Такі дії службових осіб підприємства призвели до нецільового використання бюджетних коштів на суму понад 4,1 млн грн.

Задля приховання нецільового використання коштів, бухгалтер, так само за вказівкою керівника, внесла до офіційних документів - платіжних доручень - завідомо неправдиві відомості про призначення платежів. Підроблені платіжні доручення директор підприємства та бухгалтер завірили підписами та печаткою. На підставі цих документів було здійснено відповідні платежі працівникам шахти.

Обох посадовців обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 366 та ч. 2 ст. 210 КК України.

Невдовзі вони постануть перед судом, який і визначить їм міру покарання.

Звертаємо увагу громадян на те, що у деяких засобах масової інформації з'явилися публікації про накладення в межах цього кримінального провадження арешту на особові рахунки 400 шахтарів. Наголосимо, що арешт накладено лише на документи. Це ніяк не завадить виплаті шахтарям заробітної плати.

Раніше повідомлялося, що на шахті №1 у Нововолинську триває триває масштабний та зухвалий розграбунок: організоване вивезення кольорових металів (кабелю, арматури, тощо). При цьому адміністрація шахти переслідує не крадіїв державного майна, а працівників, які протистоять викраденню матеріальних цінностей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus