USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцькій дітворі розповіли, як Святий Миколай потрапив на герб міста

14 Грудня 2013 15:17
Урок-казку «В гості до Святого Миколая», учням 2-ого класу Луцької ЗОШ №25, організували у Волинському краєзнавчому музеї, інформує Музейний простір Волині.

Дітям розповіл про життя Святого Миколая-чудотворця і про те, як він потрапив на герб Луцька, чому всі так люблять і шанують цього святого.

Нагадаємо, що гербовий щит має форму чотирикутника із півколом в основі. На червоному полі щита - срібна гербова постать Святого Миколая у повному єпископському вбранні (срібного та золотого кольору), із золотим німбом над головою, босоніж. У правій руці Святий Миколай тримає патерицю у вигляді шестираменного Захисного (патріаршого) хреста, у лівій – розгорнуту книгу золотого кольору.

Шестираменний Захисний (патріарший) хрест символізує перемогу християн над силами сходу, захист перед нашестями та морами, підкорення сил стихії.

Розгорнута книга символізує Євангеліє, захист Божих сил та покровительство наукам.

Босі ноги Святого Миколая символізують міфологічні функції управителя погодою та водною стихією.

Основою герба стали найдавніші зображення зі збережених історичних печаток на міських документах з архівів Києва, Львова, Кракова, Варшави, що датуються 1565-1616 роками. Зібраний матеріал дозволив обрати в якості гербової фігури постать святого Миколая. Достовірність цього вибору підтверджується також свідченнями і пропозиціями польських геральдистів, які готували свої пропозиції щодо Луцька ще 1938 року.

Під час заходу молодші школярі Луцька розповіли власні історії про українського Діда Мороза і Святого Миколая, співали пісні, а також власноруч написали листи Святому Миколаю із побажаннями та виготовили іграшки-сувеніри на ялинку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus