USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Не пожаліли ні жінок, ні дітей: під час нападу на село в Малі загинули майже 100 людей

11 Червня 2019 10:07
Близько 100 людей загинули внаслідок нападу на село у центральному Малі, населеному етнічною групою догон.

У ніч проти 10 червня озброєні люди атакували село Собаме Да поблизу міста Санга у регіоні Мопті. Про це повідомляє ТСН з посиланням на BBC.

Пошуки загиблих продовжуються, але місцеві чиновники кажуть, що вже знайшли 95 тіл, багато з них спалені. Принаймні 19 людей вважаються зниклими безвісти. Загалом у селі проживали близько 300 осіб.

Уряд Малі заявив, що «підозрювані терористи» напали на поселення близько третьої години ночі за місцевим часом.

«Близько 50 збройних людей прибули на мотоциклах і пікапах», – розповів агентству AFP потерпілий, який назвав себе Амаду Того. «Спочатку вони оточили село, а потім напали – кожен, хто намагався втекти, був убитий».

«Нікого не пощадили – ні жінок, ні дітей, ні літніх людей», – додав він.

Наразі жодна група офіційно не заявила про відповідальність за напад, але в атаці на село підозрюють представників етносу фулані. Ця переважно мусульманська група є напівкочовими пастухами і давно ворогує з догонами, які є мисливцями.

У цьому ж регіоні у березні більше 130 жителів села фулані були вбиті озброєними людьми, що носили традиційний одяг догонів. Після нападу уряд Малі заборонив діяльність угруповання догонів «Дана На Амбассагу», але бойовики відмовилися скласти зброю, відкидаючи причетність до нападу на село.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 11 Червня 2019 10:41
Дикуни млять, але як сказала б кацапія відстоюють держ інтереси.
123 до Просто Показати IP 11 Червня 2019 11:09
Ти про кого?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus