USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

13 квітня у білорусів – День жалоби. ФОТО

12 Квітня 2011 12:19
У результаті теракту в Мінську загинули 12 людей, ще 149 постраждали.
Нагадаємо, бомба спрацювала на станції «Жовтнева» напередодні у вечірню годину пік. 13 квітня в Мінську оголошено Днем жалоби. Про це пише Gazeta.ua.
До глибокої ночі на станцію «Жовтнева» люди приносили квіти і в пам'ять про загиблих запалювали свічки.
На спорожнілій вулиці, біля входу, чергували тільки кілька бійців ОМОНу і пожежні розрахунки. Усередині працювали криміналісти. Збирали речові докази злочину, який генпрокуратура Білорусі кваліфікувала як терористичний акт.
Більшу частину постраждалих доправили на базу швидкої допомоги. Всю ніч тут тривали операції. Лікарі звернулися до городян з проханням здавати кров.
У вівторок вранці у донорських пунктах готові прийняти всіх бажаючих. А в самих клініках, на стіни і двері вивішують списки постраждалих, щоб родичі могли знайти своїх близьких у стаціонарах.
Незважаючи на шок, паніку і стельові панелі, які падали на голови, першими на допомогу пораненим прийшли вцілілі пасажири. З контузіями, порізаними обличчями та руками вони витягували людей з підземки.
Вже приблизно через 10 хвилин після вибуху на майданчику біля входу стояли десятки карет швидкої допомоги. Лікарі готували крапельниці, сильні знеболюючі та протишокові препарати.
Бійці МНС, пожежники і міліціонери бігли вниз по непрацюючому ескалатору. На ходу розгортали гідранти. Мобільними групами по четверо евакуювали на брезентових носилках тих, кого знайшли на платформі.
Незабаром після теракту, на місце приїхав президент Білорусі Олександр Лукашенко. А через годину президент Білорусі зібрав на екстрену нараду силових міністрів.
Правоохоронні органи Білорусі, що розслідують кримінальну справу за фактом теракту в мінському метро, отримали дані стосовно найбільш вірогідного виконавця вибуху, заявили в КДБ республіки.
«В результаті оперативно-слідчих дій отримані дані відносно найбільш вірогідного виконавця вибуху, ведеться його розшук», - повідомили у відомстві.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Vic Показати IP 13 Квітня 2011 19:59
Жах! Співчуваємо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus