USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

62-річна циганка організувала наркогрупу

11 Липня 2011 15:57
З початку року правоохоронці Волині виявили чотири організовані злочинні групи, які займалися збутом наркотиків на території області.

Про це 11 липня під час прес-конференції повідомив начальник управління по боротьби з організованою злочинністю Сергій Горбатюк.

Угрупування збували наркотики різної тяжкості - від конопель до ацетильованого опіуму. Дві групи діяли у Луцьку і складалися з чотирьох людей, які раніше вже були судимі.

Наркодилери мали чітко розподілені між собою обов’язки. В першій луцькій групи злочинцям було від 30 до 35 років і вони збували канабіс, у другій злочинці були молодші, віком від 25 до 27 років і займалися збутом амфетаміну.

Нині особи отримали від 3 по 8 років позбавлення волі.

Інші дві затримані групи діяли у Ковелі та Ківерцівському районі. В одній з них були цигани віком від 30 до 62 років, які нині у слідчому ізолятори чекають вироку суду. Як повідомили правоохоронці, організатором і керівником групи була 62-річна циганка.

У Ківерцівському районі злочинці не лише продавали наркотики, а й легалізували їх, купуючи речі чи погашаючи фінансові платежі. Тому проти них порушена кримінальна справа по двом статтям. Вік злочинців від 30 по 40 років.

«Гроші які вони отримували від наркобізнесу вони легалізовували: оплачували кредити, будували будинок. Фактично крім збуту наркотичних засобів задокументовано легалізацію грошей здобутих від наркобізнесу», - каже Горбатюк.

Будувати маєтки завдяки наркотикам злочинцям допомагала висока ціна заборонених речовин. Як розповів «убозівець» 1 грам канабісу нині вартує 80-100 гривень, 1 грам амфетаміну 120-150 гривень і нині доходить до 200, а куб опіуму вартує 200 гривень. Наркоман зі стажем удень може вживати до 10 кубів опіуму.

Справи по двох останніх групах нині чекають судового розгляду. Під час арешту учасників групи правоохоронці вилучили у них 3,2 кілограми канабісу, 40 грам амфетаміну та 32 кубів опію ацетильованого - на загальну суму в 200 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Metaller Показати IP 11 Липня 2011 16:01
хіба вони не варті після того розстрілу? Паразитів в організмі знищують, а не оберігають
123 Показати IP 11 Липня 2011 23:00
всіх таких знищувати з уім родои щоб навіть не пахло такою національністю Всі вони нелюди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus