USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

8-річний хлопчик приїхав до Луцька і загубився. ФОТО

13 Вересня 2013 10:46
8-річний хлопчик приїхав до Луцька відвідати маму в лікарні і загубився. Він блукав містом, аж поки його не помітив слідчий рожищенської міліції Сергій Ляшук. Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Близько шостої години вечора заступник начальника слідчого відділення Рожищенського РВ УМВС України у Волинській області Сергій Ляшук знаходився поблизу центрального універмагу в обласному центрі. Аж тут побачив хлопчика, який блукав вулицею. Він підійшов до правоохоронця та запитав, як проїхати до лікарні. Міліціонер здивувався, що дитина ходить вулицями сама, тож поцікавився, чому він без дорослих гуляє містом.

Під час розмови 8-річний Вітя розповів міліціонеру, що в Луцьк він приїхав із бабусею із Ківерцівського району, щоби провідати маму, яка перебуває на лікуванні. Бабуся пішла в аптеку, щоби купити необхідні ліки, а хлопчик тим часом катався у ЦУМі на ескалаторі. Коли йому набридли такі розваги, вирушив на пошуки бабці.

Вислухавши розповідь хлопчика, міліціонер зателефонував до міського відділу міліції, де йому повідомили, що із заявою про зникнення дитини ніхто не звертався.

Не довго думаючи, Сергій Ляшук привів хлопця в обласне управління внутрішніх справ та передав працівникам міліції у справах дітей.

А тим часом в обласне управління міліції прибігла заплакана жінка. Правоохоронці відразу зрозуміли, що це і є бабуся Віктора.
Пані Галина від радісної новини про те, що її онука знайшли, почала плакати ще сильніше, але це були сльози радості.
Галина не могла словами передати емоції, коли помітила, що внука біля ескалатора немає:
– Я боялася, щоб він ні з ким не пішов, адже Вітя такий довірливий. Шукаючи дитину, побачила міліціонера у формі. Він не лишився байдужим і запевнив, що в міліції допоможуть розшукати дитину, а відтак сам провів мене до чергового. Ви навіть не уявляєте, яка я була щаслива, почувши, що міліціонери вже знайшли мого хлопчика. Я дуже вдячна працівникам міліції за їхню роботу. Якби не вони, навіть не уявляю, що могло б статися з онуком.

Віктор у свою чергу пообіцяв правоохоронцям, що більше не відходитиме далеко від бабусі, а якщо йому буде потрібна допомога, відразу звертатиметься в міліцію.
– Мене дивує те, що наші громадяни настільки байдужі. Люди проходили повз дитину, але ніхто не запитав, де її батьки. Віктор цікавився у перехожих, як дістатися до лікарні, а у відповідь чув лише одне: «На маршрутному таксі». Хлопчик сказав, що не міг нікуди їхати, бо у нього не було грошей. Ось він і блукав повз байдужих людей, доки його не побачив слідчий з Рожищенського райвідділу міліції і допоміг йому, за що я йому щиро дякую, – зазначив начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук.
У свою чергу Сергій Ляшук не вважає, що його вчинок заслуговує похвали, адже він просто виконував свою роботу – допомагав людям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанка Показати IP 13 Вересня 2013 11:01
дайте Ляшуку грамоту і цінний подарунок! Ото хоч один порядний мент зробить добру рекламу нашій міліції, про остальних знаю один негатив! Ще й досвід є, як з сина вибивали показання, а потім нічого не довівши навіть не вибачились...А моральну травму оставили на все життя.Дебіли і дауни!
Громадянин Показати IP 13 Вересня 2013 12:56
Серед мєнтів зустрічаються і міліціонери, які мають ще щось людське.
ася Показати IP 13 Вересня 2013 13:52
то нехай пливе в хорошом,г----у,а погані в поганих г----х.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus