USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зґвалтування неповнолітньої та багатотисячні позики: що відомо про волинянина, якого підозрюють у вбивстві двох дівчат. Оновлено

7 Січня 2020 10:49
Уродженець Ковельщини Сергій Ксьондзик, якого підозрюють у вбивстві на київському Подолі двох дівчат, свого часу відбував покарання за зґвалтування неповнолітньої і не повертав багатотисячні позики.

34-річного волинянина, який родом із села Любитів Ковельського району, правоохоронці затримали вранці 6 січня на залізничному вокзалі Одеси. Тіла вбитих дівчат, 16 та 19 років, знайшли в київській квартирі на балконі у шафі. Їхні трупи були зв'язані скотчем.

У 2008 році він, погрожуючи вбивством дівчині, згвалтував її, за що отримав 11 років в'язниці, повідомив "Київ оперативний".

Вирок був винесений, коли Ксьондзик вже відбував покарання за опір співробітникам міліції. Раніше чоловік вже притягувався двічі до відповідальності: у 2002 році за розкрадання металу він був засуджений до 100 годин громадських робіт; в 2006-му - за крадіжку з проникненням в житло до 3,5 років позбавлення волі з випробувальним терміном.

У березні 2017 року він виграв судовий позов у молодої сім’ї із села Рокитниця Ковельського району, причому він на той час ще відбував покарання у Городоцькому виправному центрі № 131, що в селі Городок Рівненської області, пише Район.

Рішенням Ковельського міськрайонного суду йому як спадкоємцю майна свого померлого батька за допомогою представника вдалося повернути житловий будинок з прилеглими до нього надвірними будівлями та земельну ділянку, площею 0,25 га. Суд визнав недійсним договір купівлі-продажу будинку, укладений 30 жовтня 2009 року, та свідоцтво про право власності на нерухоме майно, посвідчені приватним нотаріусом та державним реєстратором.

У січні 2018 року один із мешканців Ковельського району подав до суду на Сергія Ксьондзика, який уже відбував покарання у Полицькій виправній колонії № 76 (с. Іваничі Володимирецького району Рівненської області), щоб він повернув йому борг в розмірі 115 тисяч гривень. Суд задовольнив позовні вимоги: вирішив стягнути з ув’язненого боржника позику, відсотки та судові витрати, загалом – 120 тисяч гривень.

Також відомо, що в травні 2018 року Ксьондзик судився з зі своєю дружиною з приводу розлучення. Чоловік не хотів розлучатися, і його дружині довелося домагатися розірвання шлюбу через суд. Її позов задовольнили, пише uaportal.com.

На 6 лютого 2020 року біля Ксьондзику призначено засідання в Шевченківському районному суді Львова в справі номер 466/159/19 (щодо позбавлення його батьківських прав).

У 2018 році Ксьондзик притягувався до відповідальності за водіння в нетверезому стані.

Також у грудні 2018 року до суду з позовом на Сергія Ксьондзика звернувся «ПриватБанк» про стягнення заборгованості за кредитним договором. У позові говорилося, що 7 листопада 2016 року Ксьондзик отримав у банку кредит в розмірі 15 тисяч гривень і його борг уже складає 62 233,83 гривні. Ковельський міськрайонний суд повністю задовольнив позов.

Нагадаємо, разом із Сергієм Ксьондзиком поліція в Одесі затримала і 20-річну дівчину, яку теж підозрюють у вбивстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Панас Показати IP 7 Січня 2020 11:01
Довічне такому звіру дуже м,ягке покарання....
Психопланетарій, Лип Показати IP 7 Січня 2020 11:03
Мразь. А скільки таких нелюдів ходять поряд з тобою, сідають з тобою у громадський транспорт, коли ти їдеш на роботу, сміються тобі в обличчя. Ти їдеш на роботу, а ця сволота їде вершити чоловічі долі. Такому тільки все життя сидіти за гратами. Не думаю, що його та його спільницю вже відпустять на волю.
Народна прокуратура Показати IP 7 Січня 2020 11:39
Термін в 11 років 6 місяців за дурничку не дають. Якби не закон Надії Савченко, героїню з якої зробила Ю.Тимошенко задля своєї політичної вигоди, поставивши її першим номером у списку БЮТ, цей звір мав би вийти на свободу лише в січні 2020 і дівчата були б живими
555 до Народна прокуратура Показати IP 7 Січня 2020 16:07
Питання не в тому, яким номером йшла Савченко в депутати, а в тому заради кого цей закон ініціювали. Лобіювали цей закон депутати від БЮТ Іван Крулько та ще 4. Так от, завдяки цьому закону вийшов Віктор Лозинський, який був депутатом від БЮТ та засуджений до 15 років позбавлення волі за вбивство людини(по всіх новинах гуло). Прийняття Закону Савченко дозволило Лозинському вийти не через 15 років, а відсидівши 6 років. Також, всі пам'ятають колядника суддю Зварича, то цей закон і для нього просували, вийшов на свободу не через 9 років, а йому зарахували 3 роки в сізо за 6 років. Можливо є ще якісь відомі вигодо отримувачі. Але в першу чергу Бют старався для свого Лозинського. Як наслідок, маємо багатьох тих, хто вийшов раніше, ніж треба і накоїв багато лиха. Однак, як виявляється Глибше треба на такі процеси дивитись, а не поверхово. І не лише на такі процеси
ШТУНДИ ЙОГО ВРЯТУЮТЬ Показати IP 7 Січня 2020 13:03
Ну дадуть йому пж і що? А якщо на дурку - це ж як в санорторій? А де він побував за ці роки після звільнення? Чи всі шафи там перевірили? Чи всі дівчата повернулись додому? Але головне щоб він ротік не відкрив!!!
Вася до ШТУНДИ ЙОГО ВРЯТУЮТЬ Показати IP 7 Січня 2020 14:33
Ти перебрав на свята?
11 Показати IP 7 Січня 2020 14:36
Джентельмен удачі!!!
Yaroslav Показати IP 7 Січня 2020 17:43
Шановні вини його ще не довели,він тільки підозрюваний , давайте залишатися людьми і навіть такі мерзотники мають право на неупереджений суд .
лучанка Показати IP 8 Січня 2020 08:59
відстрілювати таких треба на місці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus