USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Аби вилікувати матір, волинянин пішов на злочин

24 Квітня 2013 08:49
Любомльський районний суд притягнув волинянина до адміністративної відповідальності за незаконне переміщення товарів через митний кордон України, проте звільнив від відповідальності, обмежившись усним зауваженням. Заступник начальника Ягодинської митниці подав апеляційну скаргу на постанову суду, - інформує «Під прицілом».

Зокрема, чоловіка притягнули до суду за те, що він, перетинаючи митний пост «Ягодин» Ягодинської митниці з України в Республіку Польща, намагався перевезти в дорожній сумці під особистими речами 3 кілограми інсектициду «Моспілан» та 8 літрів інсектициду «Кораген 20 К.С» загальною вартістю 14 497 гривень.

Своїми діями правопорушник вчинив злочин, передбачений частиною 1 статті 483 МК України (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

На суді зловмисник відбувся лише зауваженням.

Відтак, не погоджуючися з постановою суду першої інстанції, заступник начальника Ягодинської митниці в апеляційній скарзі вказує, що судом не враховано, що вартість предметів, які правопорушник намагався перемістити через кордон є значною.

Тож, просить скасувати постанову суду першої інстанції та прийняти нову, якою буде накладено на чоловіка стягнення штрафу в розмірі 100% вартості перевезених товарів.
Колегія суддів Апеляційного суду Волинської області, вислухавши обидві сторони вирішили, що апеляція не підлягає задоволенню. Мовляв, враховуючи те, що суд першої інстанції точно врахував фактичні обставини справ. Зокрема те, що правопорушник раніше не притягався до адміністративної відповідальності за порушення митних правил, причинами вчиненого стали збіг тяжких матеріальних і сімейних обставин, оскільки мотивом переміщення товарів через митний кордон, каже порушник, було отримання доходу для лікування онкологічно хворої матері та відсутність можливості працевлаштування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
читач Показати IP 24 Квітня 2013 09:25
совісті немає в митників... великі оборудки покривають, а з дрібними порушниками дуже показово борються...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus