USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Аль-Каїда» викрала радянську зброю зі складів у Лівії

5 Квітня 2011 10:18
Північноафриканське крило «Аль-Каїди» скористалося конфліктом у Лівії для того, щоб викрасти зброю зі складів цієї країни.

Про це повідомили арабські ЗМІ з посиланням на джерела в керівництві Алжиру, пише 5 квітня сайт «ТСН».

За їхніми даними, бойовикам вдалося захопити гранатомети РПГ-7, кулемети й автомати Калашникова, а також переносні зенітно-ракетні комплекси. Більшість одиниць зброї – радянського виробництва.

За словами представника влади Алжиру, зброю було перевезено з території Лівії на восьми пікапах Toyota через територію Чаду та Нігеру в Малі. Там «Аль-Каїда» організувала склад зброї.

Він підкреслив, що мова йде не про разове викрадення зброї – «кортежів» «Аль-Каїди» з Лівії було декілька.

Офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер заявив, що Вашингтон стурбований повідомленнями про те, що лівійська зброя потрапила до рук «Аль-Каїди».

Торнер зазначив, що американська влада провела з цього приводу переговори з представниками лівійських повстанців, які виступають проти режиму Муаммара Каддафі.

На тлі цього продовжують надходити повідомлення, що деякі країни Заходу (зокрема Великобританія і Франція), як і раніше, обговорюють питання про постачання зброї супротивникам Каддафі, серед яких, за даними Пентагону, є і прихильники «Аль-Каїди».

Протистояння прихильників і противників полковника Муаммара Каддафі в Лівії триває з середини лютого. За цей час там загинули (за різними оцінками) від декількох сотень до декількох тисяч людей.

19 березня у Лівії розпочалася військова операція сил міжнародної коаліції «Одісея. Світанок». 31 березня її офіційно очолив Північноатлантичний альянс. Цілями авіаударів західної коаліції є об'єкти ППО та військові бази Каддафі: таким чином лівійського лідера хочуть змусити припинити придушувати опір повстанців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus