USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Будинки лучан затоплює навіть влітку

24 Липня 2014 10:59
Жителі Малоомелянівського житлового масиву в Луцьку потерпають від стічних вод. Тому вони прийшли до мера з вимогою втрутитися.

Перед другим пленарним засіданням 62-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 24-го липня, обурені лучани прийшли в кабінет до градоначальника Миколи Романюка.

Мешканці кажуть, що, хоча зараз і літо, але їхні будинки і досі підтоплені.

Зокрема, Олександра Філімонівна розповіла: «У Малоомелянівському житловому масиві є тисячі будинків. Раніше чиновники з Луцькради виділяли нам тут землі для будівництва, а тепер кажуть, чого ви тут будувалися, ніби ми якесь захоплення робили. Дійсно, там проблеми з водовідведеннями, але ж звідки ми про це могли знати, що так буде. А тепер через помилки чиновників усі ми страждаємо».

«Гості», які прийшли до Романюка, розповідають, що в підвалах вода вище метра, вигрібні ями затоплені, немає куди в туалет сходити. Окрім того, люди нарікають, що через постійну воду будинки вже тріщать по швах, на стінах грибок, а мешканці постійно хворіють бронхітами, що може викликати астму.

Нагадаємо, для каналізування Вересневого, де подібна проблема, потрібно 17,8 мільйона гривень, а 8,7 мільйона - для будівництва каналізації Малоомелянівського мікрорайону. Проекти передбачають співфінансування. Втім, у бюджеті грошей немає.

«Проект готовий, тендер виграла фірма, яка може виконувати роботи з каналізування, якщо тільки будуть гроші, то ми готові одразу це робити, але бюджет голий, наразі немає фінансування», - звернувся до городян Луцький міський голова.

Однак такий підхід до вирішення людської проблеми не влаштував жителів Малоомелянівського масиву. Вони наголосили, що як зараз не можна зробити повномасштабного проекту, то необхідно провести хоча б елементарне водовідведення.

Після дискусій і перемовин вирішили сьогодні зустрітися на місці підтоплень: місцеві жителі й делегація чиновників, аби знайти спільне вирішення із ситуації.

Також з Луцьким міським головою домовилися зустрітися через тиждень, аби вже говорити про результати в роботі, щоб процес не затягнувся у бюрократичній машині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
АСЯ Показати IP 24 Липня 2014 11:09
А НЕФИГ БУЛО ТАМ БУДУВАТИСЬ .....
вода Показати IP 24 Липня 2014 11:31
100%. самі винні
Корінний лучанин Показати IP 24 Липня 2014 11:49
Я не докорятиму новоспеченим забудовникам, але скажу місце де вони збудували свої будинки -це низовина ( підгіря, колишні колгоспні поля) і там постійно присутня вода! Про це всі місцеві мешканці знали, тільки забудовників це мало цікавило. Це ще були радянські часи , перед розвалом СРСР. Це люди, які раніше , очевидно, жили в квартирах і зеленого поняття не мали про те як треба треба вибирати місце для будівництва. А ПРЕДКИ НАШІ ДАВНІ ЦЕ ЗНАЛИ І ДОБРЕ ОРІЄНТУВАЛИСЬ. Що зробите, обірвався звязок часів.
Олександр Показати IP 24 Липня 2014 13:10
А я не зрозумів: то держава безкоштовне житло надала людям, чи вони будувалися там за свій кошт?
Корінний лучанин до Олександр Показати IP 24 Липня 2014 13:56
Будувались за свій кошт і це правда. Там виділялись лише земельні ділянки. Дехто попродавав свої ділянки не почавши будівництва.
лучанка Показати IP 24 Липня 2014 16:01
Так, люди будувались за власний рахунок, але всі земельні ділянки були виділені рішенням луцького міськвиконкому в 1999 році. Проекти по будівництву будинків, в тому числі і генеральнеий план забудови цілого масиву затверджувались та погоджувались державними органами в установленому порядку. Може вина людей ще і в тому, що ширина провулків місцями 3-4 метри.
Тарас Показати IP 24 Липня 2014 17:03
Подивіться, хто тоді був головою, і гайда до нього, а не Романюка мордуєте, його близько тоді не було, то якого милого він має сьогодні відповідати за колишні помилки своїх попередників? Він і так максимально робить все можливе для лучан, але люди є люди-одна невдячність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus