USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Буря й енергетики зіпсували 14 тон молока

12 Серпня 2010 12:39
Через грозу, яка на минулих вихідних – 7-8 серпня – пройшла Волинню, й пошкодила лінії електропостачання, сільськогосподарське приватне підприємство «Рать» зазнало великих збитків – зіпсувалося 14 тон молока.

Про це 12 серпня пише газета «Волинь нова» .

На підприємстві «Рать» Луцького району світло пропало в неділю вдосвіта – о 05:30. Відтак корів вчасно не подоїли. До енергетиків не можна було додзвонитися: лише через дві години 15 хвилин диспетчер взяв трубку.

На двох фермах господарства струму не було. Тож аби подоїти корів, на одній задіяли дизель-генератор. У іншій, у селі Одів, 200 корів доїли вручну.

Найгірше те, що не працювало холодильне обладнання. Тому близько 14 тон молока прокисло. Його змушені були згодувати свиням. Тож господарство зазнало чималих збитків. На ферму у селі Гірка Полонка струм подали через чотири години, а в Оздів електропостачання відновили лише опів на п’яту.

У неділю під час бурі було відключено чотири лінії. Без електрики були села Оздів, Ратнів. Це було аварійне відключення – повідомив начальник Луцької районної філії ВАТ «Волиньобленерго» Віктор Денисовець.
«Ми викликали аварійну виїзну бригаду. Треба було організувати обхід лінії, тому це затягнулося так довго. До речі, нам допомогли працівники СГПП «Рать», які почали обхід з одного кінця лінії», -розповів енергетик.
«На закритій трансформаторній підстанції виявили два пошкодження. Був пошкоджений шток на масляному вимикачеві. Тобто працювало тільки дві фази. В підстанції, яка живить господарство «Рать», в Ратневі була пошкоджена високовольтна кабельна лінія. Почали ремонт, а це зайняло час. Тим більше, що оперативна виїзна бригада, яка цим займається, до дванадцятої години була задіяна в Кульчині Ківерцівського району. Обласний диспетчер, який керує бригадою, послав її туди. Там було відключено кілька населених пунктів», - роз’яснив Денисовець.

«Проте дивно, чому споживачеві, що належить до другої категорії електропостачання (ферма на 200 корів), подали електроенергію з таким запізненням. І хто компенсує збитки, зокрема, чотирнадцять тонн зіпсованого молока?», - йдеться у матеріалі газети.

СГПП «Рать» очолює депутат Волинської обласної ради Віктор Шумський.

Довідково:

У Луцькому районі внаслідок стихії було відключено три лінії напругою 10 кіловольт та 56 трансформаторних підстанцій. Три села залишилося зовсім без електроенергії, а сім населених пунктів було відключено частково. Негода зачепила і Горохівський район. Там відключили дві високовольтні лінії, 40 трансформаторів. Вісім сіл сиділи без світла, а три було знеструмлено частково – повідомили у прес-службі ВАТ «Волиньобленерго».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ельга Показати IP 12 Серпня 2010 13:36
Шановні кореспонденти! Села ОДІВ у Луцькому районі немає.........А от Оздів є........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus