USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Влада Волині допомагає селянам – по 100 грн на корову

18 Липня 2011 11:27
Якщо більшість міщан в розпал літа намагаються виїхати з міста аби відпочити, то для аграріїв і селян гаряча пора та благодатна погода липня кращий час для жнив та заготівлі кормів худобі на зиму.
Сім’я Людмили Скопик з села Терешківці Горохівського району має три корови та двоє теляn. Корови - головні годувальники родини з шести осіб. Про своє господарство жінка розповіла представникам волинської влади під час робочої поїздки в райони начальника управління АПК Юрія Горбенка.

Господиня каже, що в місяць худоба приносить їй до чотирьох тисяч гривень прибутку. Окрім цього, родина продає іншу городину та має додатковий заробіток чоловіка-оператора АЗС.

«Корови – не тільки годувальниці, а й ми на них заробляємо. Роботи немає, то мусимо тримати і так на них жити», - говорить господиня.

Арифметика проста: з трьох корів удень вона надоює 50 літрів молока. З такої кількості молока виходить три літри сметани, яку на ринку купують по 30 гривень та два кілограми сиру, за який віддають по 15 гривень.

Людмила Скопик каже, що корови допомагають її сім’ї не голодувати, однак догляд за ними – не з легких. На відміну від зими, коли коровам достатньо кинути їжу, улітку їх треба випасати, вручну доїти, заготовляти сіно на зиму.

Крім того, покупець нині прискіпливий і вимагає документів, що підтверджують якість товару, тому усі корови Скопик з висновками ветслужби.


Господиня продає товар на Горохівскьому чи Луцькому ринках тричі на тиждень. Каже, що це кращий для неї варіант, аніж їхати на заробітки у Польщу, однак найкраще, аби закупівельними молока давали прийнятну ціну і молоко можна було би продавати з дому.

«Не хочу їздити на базари. Хочу так, аби здавати молоко, аби не на базари. А так де ти подінешся?..», - каже Скопик.

Аби не відбити охоту зайтися тваринництвом, обласне керівництво згідно з регіональною програмою вручила сім’ї по сто гривень за кожну корову.
Начальник управління АПК Юрій Горбенко каже, що сенс – не у кількості грошей,а у стимулі. Мовляв, дав би хоч 3 тисячі – буде мало.

Загалом за словами Горбенка населення Волині в день продає 400 тон молока, а сільськогосподарські підприємства – 320 тисяч тонн. Рекордсменами є Горохівський та Рожищанський райони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Роман Показати IP 18 Липня 2011 11:42
"Мовляв, дав би хоч 3 тисячі – буде мало" А давайте спробуєте?
дуст Показати IP 18 Липня 2011 14:52
Рекламка АПуК заказний "совок". Бридко, що волинські "барони" від влади до "сільських холопів" прийшли з такими "грошинами". Шана п. Скопик !!!. Руки від корови ночами ниють не так, як у вас від портфеля!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus