USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому закрили «Пісочне»? Влада вжахнулась від побаченого

12 Червня 2013 11:46
Волинська обласна організація «База відпочинку «Пісочне», що в Старовижівському районі, постановою головного лікаря Любомльського відділення управління Держсанепідемслужби в області закрита для відпочивальників, - йдеться в прес-службі ОДА в області.

На 5 га території бази відпочинку розмістили 62 будиночки. Їх власники уже були попереджені про необхідність усунення недоліків до 15 червня.

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк в супроводі керівників контролюючих органів оглянув територію «Бази відпочинку «Пісочне».

Побачене, кажуть, вжахнуло посадовців: власники чи орендарі будиночків не мають жодної документації на землю, відсутнє водопостачання та водовідведення, територія самовільно забудована не зданими в експлуатацію спорудами, а вигрібні ями та контейнери зі сміттям переповнені ще з минулого року.

«Подібна ситуація була три роки тому на озері Світязь, - каже начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Анатолій Гетьманчук. - Але з того часу все змінилось. Ми навели там порядок, тепер люди дякують».

«Людина має право на відпочинок, що відповідає усім стандартам. На жаль, про базу відпочинку «Пісочне» цього не можна сказати», - пояснює заступник начальника управління Держсанепідемслужби в області Лариса Дутківська. «Її сьогоднішній стан чи не найкритичніший. Рішенням комісії вона не готова до сезону відпочинку, адже можуть виникнути складні епідеміологічні наслідки», - додає вона.

Саме ж озеро Пісочне на антропогенний вплив відпочивальників та бездумне використання його ресурсів реагує надмірним цвітінням, що стане предметом дослідження природоохоронної прокуратури.

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк каже, що на Волині багато робиться, щоб зберегти ту чудову природу, яка дана Богом: «Влада - за те, щоб бази працювали та надавали якісний відпочинок волинянам та гостям області, дотримуючись чинного законодавства та оберігали природу. Треба зробити все необхідне, щоб стоки не попадали в озеро. Тут відпочивають вже більше 20 років, але ніхто не турбувався про елементарні санітарні умови. Ми втрутились, щоб ліквідувати недоліки та навести порядок. Для того, щоб ця база відпочинку відкрила ворота для відпочивальників, власники будинків повинні навести порядок та ліквідувати порушення. Треба все узаконити, зробити благоустрій, і лише тоді - приймати на відпочинок людей», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Іван Показати IP 12 Червня 2013 12:12
Покажіть будь-ласка фото, щоб мешканці Волині насправді могли переконатися, що на базі в Пісочному дійсно все так погано, а то закрадаються думки, що просто хтось не отримав "відкат" от і базу прикрили.....
Фома Показати IP 12 Червня 2013 12:37
Хочеться щоб дійсно навели порядок на озері Пісочне а не продали його в приватну власність.
лучанин Показати IP 12 Червня 2013 12:46
Там дійсно озеро не витримує навантаження від баз, які розкидані навколо. Але прикрили тільки одну базу, а навколо озера їх ще штук 10. "власники чи орендарі будиночків не мають жодної документації на землю" - а хто видасть документи на будинки в санітарній зоні? А будинки будувались ще за радянської влади, тобто тоді все було ок. Відповідно нема землі, то і "територія самовільно забудована не зданими в експлуатацію спорудами" "вигрібні ями та контейнери зі сміттям переповнені ще з минулого року" - то на день роботи.
Міля Показати IP 12 Червня 2013 12:59
Іван заідь і подивися, що з нужників пливе все в озеро. Про які откати ти базариш? Просто знайшли тихе місце ковєльські мажорчики на два місяці.бардак полнєйший. Мала там будинок і продала через бєзлад.
Релакс Показати IP 26 Червня 2013 10:33
Поліщуки в гонитві за легкими грошами засралися по саме нікуди, в самому прямому розумінні. Про податки і легальність "бізнесу" - скромно промовчу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus