USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чи загрожують пожежі Волині

9 Вересня 2013 18:30
Про те, як волиняни дотримуються протипожежної безпеки у пожежонебезпечний період, розповіли під час відеоселекторної наради в голови облдержадміністрації.

Під час наради, що відбулася 9 вересня, начальник державної екологічної інспекції в області Олександр Ткачук повідомив, що зараз є багато випадків спалювання бур’янів у Ковельському, Луцькому, Рожищенському та Локачинському районах.

В області розробили комплексний план попередження пожеж та ліквідації їх у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях у 2013 році. За сприяння облдержадміністрації виготовили 100 бігбордів, на яких вказаний номер гарячої лінії держекоінспекції, і які роздали в усі райдержадміністрації.

З початку пожежонебезпечного періоду зафіксували 198 випадків підпалювання сміття та сухої рослинності в населених пунктах.

Протягом цього періоду, зі слів Олександра Ткачука, за порушення природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності притягнули 53 особи. Їх оштрафували на загальну суму 9 820 гривень. Неодноразово фіксували факти загоряння відходів на Ківерцівському сміттєзвалищі. Як зазначив Олександр Ткачук, це сміттєзвалище експлуатують з порушенням вимог природоохоронного законодавства. Цьогоріч було небагато випадків спалення стерні, проте є випадки спалення забур’янених земель. Підрозділи ДСНС зафіксували самозаймання значних площ торфовищ на території Камінь-Каширського, Маневицького та Старовижівського районів. Іноді роль у займанні торфу відіграє людський фактор. Так, у Ківерцівському районі виявляли осередки займання, спричинені багаттями мисливців, залишеними під час полювання.

Начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук повідомив, що загалом від початку пожежонебезпечного періоду зафіксували 33 випадки загоряння побутового сміття, стерні та бур’янів, на загальній площі понад 44 гектари. Зафіксували 8 пожеж на торфовищах загальною площею понад 3 гектари. Всі пожежі були вчасно ліквідовані, проте становили загрозу поширення вогню на значній площі.

Незважаючи на зниження температури, пожежонебезпечний період триває, тому не можна залишати багаття без нагляду та допускати спалення післяжнивних залишків, попереджають рятувальники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 10 Вересня 2013 07:38
Люди, екологи і МНСівці не залізні. Розумію, що інколи немає куди подіти картоплиння, але для чого випалювати стерню, торф? Кожного року одне й те саме...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus