USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи роблять на Волині еко-продукти?

19 Листопада 2013 18:10
Еко-продукти користуються у світі все більшою популярністю через свої корисні властивості. Підприємства, які займаються їх вирощуванням, є і на Волині.
Під час інтерактивного прес-клубу на тему «Де збути продукцію нашим селянам», дописувачка сайту облради Марія Дубук розповіла, що за кордоном все більшою популярністю користується продукція екологічного походження. Наприклад, м’ясо свиней, яких кормлять виключно натуральними продуктами, а не преміксами. Жінка поцікавилась, чи є на Волині курпнотоварні виробники еко-продуктів.
У відповідь заступник голови постійної комісії облради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин Андрій Турак зазначив, що це питання є досить болючим у наш час. Як зазначив він, лише 4% дітей є повністю здоровими. А у 70% випадків, як стверджують лікарі, хвороби з’являються через неправильне харчування.
«Екологічні продукти на Волині виробляються, це я можу чітко сказати. Бо еко-продукти це окрема тема, є ціла наука яка вчить як правильно вирощувати їх», - зазначив він.
А заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Петриканин назвала конкретний приклад - у Іваничівському районі працює підприємство, яке вирощує екологічно чисту гречку, яка йде на експорт. Що стосується м’ясної продукції, то великих виробництв, де свиней кормлять не преміксами, а натуральної їжею, у нас, нажаль, немає. Лише домашні фермерські господарства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus