USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Даішником з Волині зайнялася прокуратура

7 Квітня 2011 13:32
Щодо інспектора ДАІ з обслуговування міста Каменя-Каширського та району старшого лейтенанта міліції Миколи Савчука прокуратура порушила дисциплінарне провадження – на його неправомірні дії поскаржився водій, якого той спинив на дорозі.
Мешканець села Хотешів Камінь-Каширського району 20-річний Вадим Маковецький розповів, що він у невідкладних справах поїхав у Камінь-Каширський батьковим легковим автомобілем марки «Нісан-Сані». Про це інформує Волинь-нова.
У райцентрі його зупинив державтоінспектор відділення ДАІ старший лейтенант міліції Роман Сафонюк. Про причину зупинки не сказав жодного слова. На вимогу Вадим показав посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, тимчасовий реєстраційний талон.
Сафонюк звернув увагу на те, що в тимчасовому реєстраційному талоні значилося, що двигун працює на бензині, а в техпаспорті – що на дизельному пальному. І захотів пояснення.
Маковецький заявив, що вже 15 років, відколи батько купив цю іномарку, на ній завжди стояв дизельний двигун. Водночас припустив, що це, очевидно, помилка працівників Камінь-Каширського відділу екзаменаційно-реєстраційної роботи УДАІ МВС України в області, які видали цей тимчасовий талон.
Але інспектор взявся писати протокол про порушення правил дорожнього руху.
Тут підійшов інший державтоінспектор – старший лейтенант міліції Микола Савчук. Сафонюк при ньому підтвердив, що протокол обов'язково будуть писати, але порадив прийти наступного дня. Мовляв, можна ще домовитися.
Маковецький цей натяк зрозумів. І у відповідь запротестував, заявивши, що оскаржуватиме протокол в обов'язковому порядку.
Тоді Савчук звелів Вадиму їхати у відділ екзаменаційно-реєстраційної роботи і виправити помилку в талоні. Помилку й справді там виправили, ще й скріпили печаткою.
Через 23 дні після інциденту Микола Савчук поштою за своїм підписом надіслав Маковецькому постанову по справі про адміністративне правопорушення.
У ній було сказано, що дизельний двигун встановлений без погодження з державтоінспекцією.
Вадима Маковецького було притягнуто до адміністративної відповідальності і накладено штраф у сумі 400 гривень.
Цікаво, що Маковецький отримав постанову в останній день завершення строку її оскарження в суді. Тому чоловік звернувся до прокуратури.
Прокуратура встановила, що працівники відділу екзаменаційно-реєстраційної роботи УДАІ й справді у тимчасовому реєстраційному талоні допустили помилку. А державтоінспектор Микола Савчук безвідповідально поставився до виконання своїх службових обов'язків.
У зв'язку з цим прокурор району Андрій Кучер опротестував постанову ВДАІ про притягнення до відповідальності Вадима Маковецького як незаконну.
Водночас щодо інспектора адмінпрактики відділення ДАІ з обслуговування міста Каменя-Каширського та району старшого лейтенанта міліції Миколи Савчука порушив дисциплінарне провадження.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
kamil Показати IP 7 Квітня 2011 21:32
молодець! всім брати приклад! а то тикаєте їм по 50 грн. на сайті го"дорожній контроль" є вся необхідна інформація і законодавство для захисту від неправомірних дій. качайте, друкуйте і возіть з собою
Олександр Показати IP 14 Серпня 2011 22:14
Знаю Сафонюка! Його бити треба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus