USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Допит волинянки зі «швидкою»: міліція виправдовується

12 Лютого 2014 14:08
Волинська міліція запевняє, що допит активістки луцького Автомайдану після візиту «швидкої» продовжувався за згоди самої жінки, а лікарі не наполягали на завершенні проведення слідчої дії.

Нагадаємо, активістку Автомайдану Анну допитували близько восьми годин, незважаючи на проблеми із серцем і зауваження лікарів про те, що допит далі проводити не можна. Анну на допит викликала слідчий Луцького МВ УМВС Алла Левчук.



Допит свідка у кримінальному провадженні за фактом втручання у діяльність працівників правоохоронного органу проводився згідно з чинним законодавством, - йдеться

на сайті УМВС України у Волинській області.

«В Інтернет-мережі з’явилася інформація про те, що активістку так званого Автомайдану протягом семи годин, всупереч заборони лікарів, допитували як свідка у кримінальному провадженні за фактом втручання в роботу працівників правоохоронних органів.

36-річну жительку обласного центру Анну М. викликали у луцький міський відділ міліції для проведення додаткового допиту. При цьому у книзі обліку доставлених, відвідувачів та запрошених Луцького МВ УМВС України у Волинській області є відмітка про те, що жінка прийшла о 13:10. У той же час допит у присутності процесуального керівника розпочався о 14:40, зважаючи на те, що адвокат свідка з’явився без документів, які засвідчують його особу і надають право представляти його інтереси. У період із 14:40 до 15:30 правоохоронці надали перерву (тривалістю 10 хвилин) для спілкування свідка із правозахисником. Зважаючи на те, що адвокат своєю поведінкою неодноразово порушував і втручався в порядок проведення слідчої дії, слідчий, згідно з чинним законодавством, прийняв рішення про застосування відеофіксації під час допиту свідка.

Через три хвилини після відновлення допиту адвокат заявив, що його підзахисній стало погано. Правоохоронці відразу викликали бригаду «Швидкої медичної допомоги». Після огляду жінки лікарі не наполягали на завершенні проведення слідчої дії. Сама жінка погодилася на проведення слідчої дії за умови, що відеофіксація не проводитиметься. Утім уже о 15:50 допит завершили, роздрукували протокол додаткового допиту і передали свідку та її адвокату для ознайомлення. О 17:50 він був підписаний слідчим, процесуальним керівником, адвокатом, свідком та іншими учасниками процесуальної дії.

О 18:00 у книзі обліку доставлених, відвідувачів та запрошених Луцького МВ УМВС України у Волинській області є відмітка про те, що вони покинули приміщення міськвідділу міліції, при цьому зазначивши, що претензій до діяльності правоохоронців не мають», - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Андрій Показати IP 12 Лютого 2014 14:14
Адвокат Лошара. Найміть професіонала.
Ілля Показати IP 12 Лютого 2014 14:26
нашо ті проблеми тій майї нащо тобі туди лізти. Всеодно нічого не поміняється в країні скільки не роби одні міняєть на других і такк по кругу. щось навіть і на тому майдані пострадали прості люди в яких немає захисту
до Или Показати IP 12 Лютого 2014 15:45
уважно читай пишеться про Анну а не Маю.
дідо Показати IP 12 Лютого 2014 17:19
Блокували машину декілька хвилин, а допитували свідка аж 8 годин за правопорушення ,за яке світить максимум штраф. Мєнти,як завжди, пушкою по горобцях. Безграмотні або це є заказуха.
Вас Показати IP 12 Лютого 2014 20:04
Мусара
питання Показати IP 12 Лютого 2014 20:17
Чому активістка Анна, у якої проблеми з серцем, блокувала автомобіль ДАІ, а не лікувалася?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus